Nagyvilág

Azonosították a plymouthi lövöldözés feltételezett elkövetőjét

EyePress News / EyePress via AFP
EyePress News / EyePress via AFP

Azonosították a plymouthi lövöldözés feltételezett elkövetőjét, aki három nővel és két férfivel végzett csütörtök este, mielőtt maga ellen fordította fegyverét – közölte a helyi rendőrség pénteken.

A 22 éves Jake Davison otthonában agyonlőtt egy nőt, majd kiment az utcára és válogatás nélkül tüzelni kezdett a járókelőkre – mondta el Shaun Sawyer rendőrfőnök. A hatóságok péntek délutáni tájékoztatása szerint először egy hároméves kislányt lőtt le, majd egy 43 éves férfit, aki a gyermek rokona volt. A hat percig tartó ámokfutásban még egy 66 éves nő, illetve egy 59 éves férfi is meghalt. Ketten megsebesültek, őket kórházban ápolják, de állapotuk nem súlyos.

Szemtanúk szerint Davison egy előagyszánas, vagyis „pumpálós” sörétes puskával követte el a gyilkosságokat. Sawyer aláhúzta: egyelőre nem tudják az elkövető indítékát, de nem terrorcselekmény miatt nyomoznak, és nem feltételezik, hogy a tettes kapcsolatban állt volna szélsőjobboldali csoportokkal. A rendőrség abból indul ki, hogy Davison egyedül hajtotta végre a gyilkosságokat. A nyomozás során a férfi közösségi médiában mutatott viselkedését is elemezni fogják.

2010 júniusa óta nem volt példa hasonló lövöldözésre Nagy-Britanniában. Akkor egy taxisofőr tizenkét emberrel végzett és további tizenegyet megsebesített Cumbriában.

(MTI)

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik