Belföld

Kevesebbe kerülnek az útfelújítások

A tervezettnél egymilliárd forinttal olcsóbban vállalta a nyertes ajánlattevő a fővárosi útfelújítási program második ütemébe tartozó munkálatok elvégzését – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A 34 útszakasz felújítása 1,36 milliárd forintba kerül, ez 46 százalékkal olcsóbb az eredeti árnál. Egyebek mellett a Karolina út, a Keresztúri út, a Krisztina körút, az Erzsébet királyné útja, a Szőnyi út és a Hegyalja út egy-egy szakasza újul meg ebből a pénzből.

Az idén megújuló utak első csoportjába 38 útszakasz felújítása tartozik, összesen 2,27 milliárd forint értékben, amelynek kivitelezése március 19-én megkezdődött. Május 10-én a következő csoportba tartozó kivitelezőt is kihirdette a Fővárosi Önkormányzat: ez újabb 34 útszakasz felújítását teszi lehetővé.


A pályázat eredménye szerint a Betonút Zrt. nyerte el ebbe a csoportba tartozó utcák felújítását, mert az árban, mind a kivitelezési időben ez a cég tette a legkedvezőbb ajánlatot a 10 pályázó közül. Így a felújítások mindegyik helyszínen a lehető legrövidebb ideig (8-22 nap) fognak tartani.

A Fővárosi Önkormányzat 2005-ben indított három éves útfelújítási programot a Podmaniczky Program keretében, amelynek révén ez év végéig megújul a fővárosi kezelésű utak mintegy 40 százaléka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik