Gazdaság

100 000 Ft támogatás érhető el, ha most igényel POS terminált (x)

Fizetési Pont
Fizetési Pont
Kártyás fizetés nélkül nincsen versenyképes üzlet. A legtöbben számlára kapják fizetésüket és sok vásárló már csak a bankkártyáját vagy a mobilját viszi magával, ha boltba megy. A kisebb forgalmú vállalkozások sokáig ódzkodtak kártyás fizetés elfogadásától, ezért az állam vissza nem térítendő támogatással segítette azokat, akik lehetővé tették a kártyás fizetést. A sikeres akció ugyan június végén lezárult, azonban van egy jelenleg még elérhető lehetőség 100 ezer forint vissza nem térítendő kedvezményt kapni. Megmutatjuk, hogyan.

Egyre okosabb vállalkozók, egyre több a kártyás fizetés

„Csak készpénzzel lehet fizeti” – Magyarországon még mindig sok üzletben és szolgáltatónál hangoznak el ezek a szavak, amelyek gyakran bevételkieséshez vagy rossz vásárlói élményhez vezetnek.

Közben egyre többen ismerték fel, hogy a kártyás fizetés elfogadása emeli az üzlet bevételét (kártyával többet költenek a vevők), így az üzlet profitját is növeli. A Magyar Nemzeti Bank friss tanulmánya szerint tavaly már a vásárlások értékének 40 százaléka elektronikusan zajlott.

Sikeres volt az állami akció a készpénzmentes fizetés érdekében

Sokáig azonban nem voltak könnyű helyzetben azok a kisebb vállalkozások, amelyek bankkártyás fizetésre alkalmas, úgynevezett POS-terminált szerettek volna beszerezni. A POS-terminál díjak területén hosszú éveken át rendkívül eltérő helyzetben volt például egy makói garázsban működő apró zöldséges és egy hipermarket. Míg a nagyok rendkívül kedvező feltételek mellett kaphattak terminálokat, a kicsiktől az üzemeltető cégek akár 2-3 százalékos jutalékot, az eszközért fix és telepítési díjat kértek, sokan pedig még a havi kártyás fizetések minimum forgalmát is kikötötték. Aki pedig nem ugrotta meg a lécet, felárral számolhatott. A kisebb cégeket értelemszerűen elrettentették ezek a feltételek, így Magyarországon sokkal kisebb ütemben haladt a kártyás fizetés elterjedése, mint például Nyugat-Európában.

Fizetési Pont

Éppen ezért a Pénzügyminisztérium 2016 decemberében nagyszabású akciót indított: vissza nem térítendő támogatást adtak olyan kereskedőknek, akik korábban nem rendelkeztek bankkártya elfogadási képességgel. Az akció hatalmas siker volt, több mint 60 ezer piaci szereplő igényelt POS terminált, és ezek nagy részét, 40.000 darabot a Fizetési Ponttól igényelték. Az állami akció azonban 2021. június 30-án lezárult.

A Fizetési Pont nem véletlenül vált a legnépszerűbb szolgáltatóvá. Ők már az állami akció előtt is rendkívül kedvezményes díjakat ajánlottak a hozzájuk fordulóknak, ráadásul rugalmas és barátságos ügyfélszolgálatukkal könnyen megnyerték és segítették a kártyás fizetést éppen bevezetni készülő vállalkozásokat.

Van még esély, ha lemaradt az állami támogatásról: augusztus 31-ig 100 000 Ft kedvezményt kaphat a Fizetési Ponttól

A Fizetési Pont, látva az állami kezdeményezés sikereit, egy nagyon hasonló akcióval ösztönzi a kártyás fizetés bevezetésére a vállalkozókat: 100 ezer forint vissza nem térítendő kedvezményt ad azoknak, akik 2021. augusztus 31-ig szerződnek velük. Ez a kedvezmény pedig nem csak a kasszáknál megismert POS-terminálokra, hanem a SoftPos szolgáltatásukra is felhasználható.

Fizetési Pont

Tudta, hogy egy terminál van a zsebében?

A Fizetési Pont volt az első cég, amelynek mobil alkalmazásként működő POS-termináljával 2020 novemberében először hajtottak végre Magyarországon kártyás fizetési tranzakciót – úgy, hogy a telefon mellé semmilyen kiegészítő eszköz nem szükséges. A Fizetési Pont ügyfeleinek mindössze a Fizetési Pont SoftPos alkalmazást kell letölteniük Androidos rendszerű okostelefonjukra, majd a pár perces aktiválást követően azonnal tudnak fogadni kártyás fizetést a mobil telefonjukon.

Fizetési Pont softPOS-t leginkább azoknak ajánljuk, akik egyszemélyben szolgáltatnak: ilyenek például a fodrászok, a piacon árusító kistermelők, a taxisofőrök, magántanárok, a pszichológusok vagy éppen a gyógytornászok.

„Bárcsak minden olyan jól működne az életben, mint ez a terminál!”

Hogy milyen egyszerű és kézreálló megoldásról van szó, azt jól példázzák annak az idősebb, strandon dolgozó úrnak a szavai, akitől a Fizetési Pont éppen nyaraló munkatársa kért visszajelzést, amikor meglátta, hogy az ő szolgáltatásukat használja. „Bárcsak minden olyan jól működne az életben, mint ez a terminál! Mióta itt van, beállították és megy, mint az álom.”

A Fizetési Pont egy kizárólag magyar tulajdonban lévő cég, amely néhány év alatt fejlődött 140 főt foglalkoztató vállalkozássá.

Fizetési Pont

A Fizetési Pont volt az első olyan szolgáltató, aki a standard, bárki számára elérhető szolgáltatásának elfogadói jutalékát 1% alá vitte. Ezzel a kis és közepes forgalmú üzletek számára is elérhetővé tette a kártyás fizetés elfogadását. A Fizetési Pont többszörösen tesztgyőztes szolgáltató, hála a rendkívül kedvező árainak.

A Fizetési Pont működése első percétől fogva azokat a hazai vállalkozásokat szerette volna kiszolgálni, akik épp csak ismerkedtek a kártyás fizetéssel. Üzletpolitikájukat, többszörös tesztgyőztes árazásukat erre a szegmensre optimalizálták, szolgáltatásukkal pedig kiérdemelték a Mastercard Doppio programjának támogatását is.

Aki kedvező feltételekkel szeretne korszerű kártyás fizetési megoldást és igénybe venné a 100.000 Ft-os kedvezményt is, itt megteheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik