Élet-Stílus

Így szexeltek az ősemberek

Akkoriban mindennaposnak számított, hogy a féltestvérek, és a nagybácsi-unokahúg vagy nagynéni-unokaöccs szintű rokonok összebújnak.

Hála egy szibériai barlangnak, ahol a kellemes, egész évben nulla fok körüli átlaghőmérséklet megőrizte az utókornak egy neandervölgyi ősembernőnek a lábujjcsontját, most még többet megtudhattunk őseinkről. Többek között a szexuális szokásaikról is – olvastuk a Doctorhousewife blogon.


Kép forrása: Fotolia

Ebben a szerző idézi a Nature folyóirat legfrissebb számát, amiben Milford Wolpoff antropológus professzort is megszólaltatták a témában. A szakember elmondta, a leletben megőrzött kiváló minőségű DNS-nek köszönhetően minden eddiginél átfogóbb képet kaphattak az ősemberek genetikai állományáról.

„A minta annyira jó minőségű volt, hogy el tudták különíteni az anyai és az apai kromoszómák különböző állományait, ugyanakkor azt is látták, hogy a kromoszómák hosszú szakaszai viszont egyformák voltak, amiből levonták azt a következtetést, hogy a minta tulajdonosának szülei igen közeli rokonok voltak.

A számítógépes becslések alapján a szülők féltestvérek vagy nagybácsi unokahúg vagy nagynéni unokaöccs szintűek lehettek. Azt is kimutatták a mintából, hogy a felmenők között is gyakori lehetett a közeli rokonok közötti szaporodás.”

Szeretné tudni, hogy a rokonokon kívül kikkel szexeltek még? Olvassa el a folytatást a Doctorhousewife blogon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik