Szórakozás

Helikopterről szúrták ki, hogy cápák közelítenek a strandolókhoz Ausztráliában

ABC News
ABC News
Több cápa közelítette meg a strandolókat pénteken a Sydneyben fekvő Bondi Bechen. A ragadozók alig néhány méterre voltak egy csapat szörföstől.

Bár a koronavírus újbóli terjedése miatt jelenleg szigorú korlátozások vannak érvényben az ausztrál fővárosban, a szabadtéri sportolást egyelőre nem tiltják. Ennek megfelelően sokan mennek ki a strandokra, nem volt ez másképp péntek reggel sem – írja az ABC című ausztrál hírportál.

Egy híradó helikopteréről épp a Bondi Beachről készítettek felvételeket, amikor észrevették, hogy több cápa is megjelent a strand vizében, hogy egy óriási halrajból táplálkozzanak. A vízben szörfösök tucatjai ültek a deszkáikon a következő hullámra várva. Az egyikük, mivel nem tudta, hogy ott vannak, elkezdett a cápák irányába evezni.

A szörfösök mellett két úszó is volt a vízben, ők időben észrevették a ragadozókat, ezért elkezdtek tőlük távolodni. A helikopterről közben értesítették az életmentőket, akik néhány perc múlva jetskikkel jelentek meg a helyszínen és mindenkit figyelmeztettek a veszélyre.

A helikopterről készített videót, IDE kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik