Pályán kívül

Csak tisztességből nyomoznak Szepesi ügyben

A rendőrség szemérem elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, de ha bebizonyosodik a "Kicsi" bácsi néven elhíresült masszőr vétsége, akkor sem lehet elítélni már.

Óriási vihart kavart az egykori Európa-bajnoki harmadik helyezett válogatott úszó, Szepesi Nikolett, “Én a szexmániás” címen megjelent könyve. A könyv több zaftos rész mellett kitér arra is – bár nem név szerint említve -, hogy 12-13 éves korában a Spartacus akkori masszőre, Bacsa István, “Kicsi bácsi” szexuálisan molesztálta Szepesit és más lányokat is.

Az ügy kapcsán a Magyar Úszó Szövetség, majd a rendőrség is vizsgálatot indított.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya szemérem elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen” – olvasható a BORS kérdésére küldött válaszban.

A bulvárlap egy szakértőt is megszólaltatott, aki elmondta, a szemérem elleni bűncselekményért alapesetben kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. Minősített esetben öttől tíz évig terjedő büntetés is járhat érte, amennyiben a sértett nem töltötte be a tizenkettedik évét. Mivel nyolc évnél régebbi a történet, így elévült már az ügy, azaz büntetésre nem lehet számítani.

Ergo a rendőrség tisztességből nyomoz, az idős, 86 éves “Kicsi bácsit” már biztosan nem lehet megbüntetni, hacsak nem jelentkezik még egy sértett az elmúlt nyolc évből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik