Sport

Háromszettes győzelem, Fucsovics továbbjutott a Roland Garroson

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Fucsovics Márton bejutott a salakpályás Grand Slam-torna, a Ronald Garros második fordulójába, miután vasárnap három szettben legyőzte a hazai környezetben játszó Gilles Simont. A következő körben az olasz Fabio Fognini lesz majd az ellenfele.

A világranglistán 44. Fucsovics rögtön egy brékkel indított, és már 4-0-ra is vezetett az első szettben, amikor a rangsorban 69. Simon megnyerte az első játékot. Miután a francia játékos a következő gémet fogadóként nyerte meg, megvolt az esélye annak, hogy nyomás alá helyezi Fucsovicsot, ő azonban egy újabb brékkel megtörte ellenfele lendületét, 6-4-re nyerte meg az 55 perces első játszmát.

A második szett is hasonlóan indult mint az első, Fucsovics ellépett 4-0-ra, ezúttal azonban csak egy nyert játékot engedett ellenfelének. A harmadik játszma első gémjében a magyar játékost két bréklabdát hárított, ellenfele ezt követően ápolást kért. Simon aztán folytatta, és 4-1-es hátrányból kis híján kiegyenlített, Fucsovics Márton azonban sorozatban hat pontot nyert, így aztán az övé lett a játék. A meccs megnyeréséért szerválhatott, de nem járt sikerrel, Simon kiegyenlített, majd egy meccslabdát is hárítva rövidítésre mentette a játszmát.

A tie-breakben Simon két újabb meccslabdát hárított, de Fucsovics Márton így is nyert és 3 óra 14 percnyi játékidő után lépett tovább a következő körbe.

Fucsovics és következő ellenfele, a 34 éves, a világranglistán 29. Fognini eddig háromszor mérkőzött meg: egyszer legyőzte a magyar, kétszer kikapott tőle. Legutóbb a 2019-es wimbledoni GS-torna második fordulójában maradt alul vele szemben, amikor emlékezetes, ötjátszmás nagy csatában 3 óra 43 perc alatt szenvedett vereséget.

A 29 éves magyar 2020-ban egészen a negyedik körig jutott a Roland Garros főtábláján.

Roland Garros, 1. forduló (a 64 közé jutásért)

Fucsovics Márton-Gilles Simon (francia) 6-4, 6-1, 7-6 (7-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik