Élet-Stílus

Gyógyszereken élnek az egyetemisták

Csak bogyókkal tudják ébren tartani magukat.

Egy friss felmérés szerint az egyetemisták koffeintablettával, metilfenidáttal és narkolepszia elleni gyógyszerekkel fokozzák koncentrációs képességüket, és tartják ébren magukat a tanuláshoz. Egy, négy ausztrál egyetem hallgatóinak részvételével készült felmérés kimutatta, hogy a diákok 10 százaléka használ vényköteles amfetamintartalmú gyógyszereket, amelyekkel a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart kezelik. Minden negyedik hallgató szed koffeintartalmú tablettát és közel 3 százalék használ narkolepszia vagy Alzheimer-kór elleni gyógyszereket.

A Performance Enhancement and Health szaklapban megjelent kutatásból az is kiderül, hogy a jövő ügyvédei és orvosai szegik meg leggyakrabban a jogi és erkölcsi szabályokat azzal, hogy nem rendeltetésszerűen használják a gyógyszereket. A New South Wales-i Egyetem kutatásának vezetője, dr. Jason Mazanov szerint az embereket általában bosszantja, hogy a sportolók doppingszerekkel próbálják növelni a teljesítményüket, “az egyetemistáknak azonban megengedik ugyanezt”.

A több mint 1700 egyetemi hallgató részvételével készült felmérésből kiderült, hogy az ausztrál egyetemisták közül többen használnak ilyen szereket, mint az amerikai vagy német egyetemisták.

Ha szeretne még többet megtudni a témában, olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik