Sport

Egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat hív meg szombati meccsére az FTC, ha addig meglesz a négymillió beoltott

A Ferencváros stadionjának üzemeltetője, a Sportfive a sorozatban harmadik bajnoki címét megszerző Fradi idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésén, a szombati FTC–Mezőkövesd bajnokin „vendégül látja a Nemzet Hőseit, amennyiben meglesz időben a 4 millió beoltott” – közölte a klub honlapja.

Mint írták, szeretnének köszönetet mondani azoknak, akik a járvány alatt közvetlen veszélynek kitéve magukat szolgálták az országot: az orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek, katonáknak, katasztrófavédőknek, akik ingyen tekinthetik meg a labdarúgócsapat mérkőzését a Groupama Arénában. „Az akcióban résztvevők létszáma korlátozott”, védettségi igazolvány és szurkolói kártya szükséges a belépéshez, ugyanakkor mindenkit elkísérhet egy 14 éven aluli gyermek, akinek a belépőjét szintén a klub állja.

A kormány hétfőn tette közzé, hogy milyen szabályok lépnek életbe, ha már négymillió ember megkapta az első oltását. Ezek közé tartozik, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak a sportrendezvényeket is látogathatják, és ezeken a maszkviselés sem kötelező.

A beoltottak száma szerda reggel 3 millió 774 ezer volt, de a kormány úgy számolt, április végéig, azaz péntekre összejön a négymillió beoltott, így szombaton életbe léphet a lazítás.

Kiemelt kép: Ferencváros – Újpest mérkőzés a Groupama Arénában 2020. június 20-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik