Nagyvilág europoli

A bizottság szerint nem rajtuk múlik, hogy nyilvánosak lehetnek-e a vakcinák szerződései

A Moderna vállalat oltóanyagából Magyarország által potenciálisan megrendelhető mennyiségekkel és az ebben az összefüggésben várható szállítási időzítéssel kapcsolatban Képviseletünk semmilyen sajtókérdést, megkeresést nem kapott, ebben a témában tájékoztatást nem adott.

– közölte az Európai Bizottság a Hvg.hu szerint, miután Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy szeretnék nyilvánosságra hozni a nyugati vakcinák szerződéseit, amihez szerinte a bizottság hozzájárulása is kell.

A bizottság szerint viszont a nyilvánosságrahozatal nem rajtuk múlik, arról a szerződéses partnerek dönthetnek. Azt is közölték, hogy kapcsolatban vannak a vállalatokkal annak érdekében, hogy minél több keretszerződés nyilvános legyen, és a hat szerződésből hármat már nyilvánosságra hoztak.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik