Tech

Ismét elérhető a karcsúsított, kevés helyet foglaló Instagram

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Instagram 2018-ban tette elérhetővé szolgáltatása kisebb méretű, csupaszított Lite verzióját, amit végül tavaly tavasszal levett a Google Play áruházból. A felhasználók ugyanis nem voltak vele maradéktalanul megelégedve, mivel funkcionalitásában nem nyújtott többet az app webes böngészős verziójánál. A Facebook friss bejelentése szerint az androidos Instagram Lite visszakerült a Google áruházába, igaz némileg kicsit méretesebben, ám új funkciókkal.

A karcsúsított verziókat ugyan a gyengébb internetkapcsolattal ellátott országok lakóinak fejlesztették, máshol is jó választás, amennyiben kímélni szeretnénk a tárhelyünket és az adatforgalmunkat. Míg a korábbi verzió mindössze 573 kilobájt, az új verzió két megabájtot foglal el telepítés után. Ez lényegesen kevesebb, mint a 30 megabájtot igénylő teljes értékű Instagram app. Az újradolgozott Lite appban már lehet privát üzeneteket is írni és fogadni, illetve videókat rögzíteni és posztolni, továbbá lényegi változás, hogy a Reels funkció került a Shopping fül helyére. Le kell mondani az élő közvetítésekről, az élő képekre helyezhető filterekről, és különféle AR-effektekről.

Március 10-én 170 országban vált elérhetővé az Instagram Lite androidos verziója, a tájékoztatás szerint pedig később még több helyen, globálisan megjelenik. Egyelőre nincs tervben az iOS-es verzió.

Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik