Belföld

„Hónom alá csaptam a tévét, boldog voltam a zsákmánnyal. Aztán rájöttem, hogy otthagytam az irataimat”

Alighanem még a sokat tapasztalt budapesti nyomozók is jót derültek, amikor szemlét tartottak pár nappal ezelőtt az egyik Károly körúti lakásban történt betörés helyszínén. Az elkövető ugyanis ottfelejtette a hátizsákját, benne a betöréshez használt szerszámokkal és az irataival.

A 38 éves B. László mindent megtett azért, hogy bejusson a kiszemelt ingatlanba. Többször is becsöngetett a lakásba, hogy ellenőrizze, senki nincs-e otthon. Mivel nem hallott mozgást az ajtó mögül, ezért a harmadik emeleti lépcsőfordulónál kimászott az ablakon, és átkapaszkodott a lakás erkélyére. Miután a korláton áttornászta magát, betörte az erkélyajtó üvegét, és bemászott a lakásba.

Ezt követően magához vett egy tévét, majd hogy ne kelljen bajlódnia a mászással és a méretes zsákmánnyal, lecsavarozta a lakás bejárati ajtajának a zsanérjait, és a tévével együtt boldogan kisétált a házból.

A tulajdonos a hazaérkezése után vette észre a betörést, azonnal szólt a VII. kerületi rendőröknek, akik szemlét tartottak a lakásban. És keresés nélkül is megtalálták B. László motyóját az irataival. A nyomozók másnap délre elfogták a férfit, egy józsefvárosi műszaki bizományiban pedig megtalálták az ellopott tévét is. B. László beismerő vallomást tett, nem is akármilyet.

Budapesten sétálva megláttam egy harmadik emeleti lakást. Becsöngettem, semmi. Így a lépcsőházból átmásztam, betörtem az ablakot, a TV-t hónom alá csaptam, és kisétáltam az ajtón. Boldog voltam a zsákmányommal. Mindaddig, amíg kiderült: táskámat, irataimat otthagytam.

– írta  twitter oldalán a rendőrség.

B. Lászlót a kihallgatása után őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A rendőrök vizsgálják, hogy összefüggésbe hozható-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik