Élő Sport

Nyolcgólos vereség a kézi-vb-n, a franciák jönnek a negyeddöntőben

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / AFP
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / AFP
Nagyon sima vereséggel zárta az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjét a több kulcsjátékosát is pihentető magyar válogatott, amely így a második helyen lépett tovább a legjobb nyolc közé. Spanyolország 36-28-ra nyert, a negyeddöntőben Franciaország lesz mieink ellenfele.

Az már a mérkőzés előtt biztossá vált, hogy mindkét válogatott továbbjut, és miután a szakmai stáb pihenőt adott Bánhidi Bencének, Lékai Máténak, Mikler Rolandnak és Rodriguez Alvarez Pedrónak, az is egyértelmű volt, hogy nem a magyar csapat számít esélyesnek.

A spanyolok a mérkőzés elején hamar elléptek öt góllal (7-2), viszont innen még visszajött egálra Magyarország. Innentől kezdve a rivális kényelmes előnybe került és mindig a legjobb pillanatban akasztotta meg a magyar feltámadásokat, a félidő végére pedig már hétgólosra hízott a különbség.

Jól indult a második félidő, két gyors gólt is dobtunk, ám utána közel 14 percen át nem tudott eredményes lenni a magyar válogatott.

A második félidőre beküldött Bodó Richárd például nagyon nem érezte a kaput, egy sem akadt be a hat kísérletéből. Ebben az időszakban el is dőlt a mérkőzés, 12 góllal is vezettek a spanyolok. A végén sikerült faragni ugyan a hátrányból, de a több kulcsemberét is nélkülöző Magyarország elég sima, 36-28-as vereséget szenvedett. Balogh Zsolt és Győri Mátyás öt-öt góllal zárt, a kapusaink 40 lövésből hatot védtek ki. Gonzalo Pérez de Vargas a túloldalon 15 védést mutatott be, Ferran Sole Sala pedig nyolc lövésből nyolc gólt dobott.

Az értelemszerű volt, hogy pihentetni kell a húzóembereket az egyenes kieséses szakasz előtt, azonban a vártnál sokkal simább lett a spanyolok elleni vereség, amely nagyobb arányú is lehetett volna. Balogh mindenesetre azt nyilatkozta, hogy nem lesz hatással a következő meccsre a mostani eredmény.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a második félidőben az volt a cél, hogy jóval közelebb kerüljenek a spanyol válogatotthoz, illetve sokkal bátrabban kézilabdázzanak.

Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy rendet tegyünk a fejekben, nem kell elmarasztalni a játékosokat, mert mindent megtettek, és talán még szégyellték is magukat, amikor időt kértünk.

Ők eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve az első félidőben egy kicsit mást játszottunk, hiszen nem volt a taktika része, hogy egy passz után eldurrogtatjuk a labdákat, és a kezükbe adunk hatot-hetet. Ezen a második félidőben tudtunk javítani. Sok technikai hibát követtünk el, és ez ellen a spanyol válogatott ellen ezt nem szabad. Ez jelentősen befolyásolta a mérkőzést, mert elbizonytalanodtunk” – nyilatkozta az M4 Sporton.

A negyeddöntőben a hatszoros világbajnok Franciaország következik, a mérkőzést szerdán Alexandriában rendezik 20.30-tól.

Kézilabda-világbajnokság, középdöntő, I csoport

Spanyolország – Magyarország 36-28 (21-14)

Magyarország: Székely – Hanusz 1, Ancsin 4, Rosta 2, Topic 1, Szita 2, Sunajko 4, cserék: Balogh Zs. 5, Győri 5, Nagy B. 2, Hornyák 1, Borbély, Máthé 1, Bodó, Bóka, szövetségi kapitány: Gulyás István

 

lövések/gólok: 48/36, illetve 53/28

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3

kiállítások: 10, illetve 8 perc

Nyolcgólos vereség a kézi-vb-n, a franciák jönnek a negyeddöntőben

Nagyon sima vereséggel zárta az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjét a több kulcsjátékosát is pihentető magyar válogatott, amely így a második helyen lépett tovább a legjobb nyolc közé. Spanyolország 36-28–ra nyert, Balogh Zsolt és Győri Mátyás öt-öt gólt szerzett, míg a kapusaink 40 lövésből hatot védtek.

A negyeddöntőben Franciaország lesz mieink ellenfele.

36-28 - VÉGE

Subajko és Ancsin is gólt dobott, Arino szerezte a találkozó utolsó találatát. Lehetett volna csúnyább is a vége, de így is elég sima vereséget szenvedtünk. 

35-26

Ezek most nem Rosta pillanatai voltak: előbb egy ziccert dobott mellé, majd egy lerohanást kapkodott el és lőtt a kapusba. A spanyolok újabb hetest dobhattak, Gomez ezt sem rontotta el.

34-26

Ancsin góljával fordultunk rá a hajrára, majd Győrit állították ki, Gomez pedig bedobta a spanyol hetest. Nagy gólja után nem ért vissza időben a kapus, Arino dobott a magyar hálóba.

32-24

Most Győri dobott üres kapus gólt, faragunk a hátrányunkból. Marchan aztán belerondít a menetelésbe, beállóból volt eredményes.

31-23

Építettünk egy 3-0-s sorozatot, Sunajko kifejezetten szép gólt dobott a szélről. Gomez akasztotta meg a magyar menetelést, de aztán Rosta két ember között is megoldotta. Akad pár szép jelenet a meccs hajrájára és az emberelőnyt is gyakorolhatjuk, Maquedát állították ki, Rosta pedig üres kapus gólt dobott. Jövünk fel, bár még így is messze vagyunk.

30-20

Na, Győri szerzett gólt, majd aztán Borbély védett, és ugyan a spanyoloknál maradt a labda, Maqueda kidobta azt az oldalvonalon. Nagy tolta be a védőjét és kissé szélről dobott gólt – ez most szép volt.

30-18

Nos, sokáig nem örülhettünk, Entrerrios gólja után Vargas védett ismét nagyot.

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

29-18

Az időkérés után Ancsin dobott gólt, a 33. perc után találtunk be ismét. A középkezdésből egyből gólt szerez a spanyol válogatott, majd Dujsehabev kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, Ancsin egyből a kapuba is bombáz.

28-16

Na, csak írni kellett, Borbály védett egyet. Gyorsan időt is kért a szakmai stáb, Gulyás István szidta le a csapatot, mondván tegye magát jobban oda mindenki. Lássuk.

28-16

Nagyon nem megy most a csapatnak. Vargas most Ancsin lövését védte, Gomez pedig könnyedén szerzi az újabb spanyol gólt. Ancsin újabb próbálkozása marad ki, aztán Topicot küldi le két percre, Gomez pedig bevágta a hetest.

30 lövésből mindössze hármat védtek a magyar kapusok.

26-16

Máthét kell vigasztalni, miután kiállították két percre és dühöngve ült le a kispad mögé. Szerencsére a tökéletesre játszott figura után nem nőtt tíz gólra a két csapat közti különbség, Figueras dobott ugyanis a keresztlécre. Bodónak újabb dobása maradt ki (hatból semmi…), üres kapus góllal alakul ki a közte tíz.

25-16

Bodónak nem nagyon megy, tüzel, tüzel, de Vargas elég jó napot fogott ki a kapuban. Közben a jobb szélről Gomez bedobja a spanyolok nyolcgólos előnyét jelentő találatot – ami után Bodónak újabb lökete maradt ki. A spanyolok nem nagyon hibáztak, Maqueda átlövése akadt be. Egyre jobban nyílik az olló.

23-16

Több mint öt perc után kaptunk először gólt a második félidőben, viszont gyors egymás után kettőt is: Dujshebaev majd Guardiola eredményes, közte Bodó rontott egy dobást. Mikor elhittük, hogy feljövünk, hirtelen megint hét lett közt.

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

21-16

Lopakodik a magyar válogatott. Eladott spanyol labda után Hornyák szaladt végig a pályán és precízen zárta az ellentámadást. Maqueda aztán belépett a túloldalon, így elvették a spanyoloktól a labdát, Bodó lövését azért védte a kapus.

21-15

Magyar góllal indult a félidő, Máthé pattintotta be a kiharcolt hetest, és még emberelőnyben is vagyunk Morros kiállítása miatt.

Folytatódik a mérkőzés!

Ahogyan arra számítani lehetett, csere a magyar kapuban, Borbéllyal vágunk neki a második félidőben és jön a mezőnybe Bodó Richárd is.

21-14 - FÉLIDŐ

Nem sikerült faragni a hátrányon, mínusz héttel megyünk pihenőre, miután Guardiola az utolsó másodpercekben a kapuba pergette a labdát. Az jól látszik, hogy nem olyan gördülékeny a magyar válogatott játéka, ha hiányzik a csapat gerince, de az valahol természetes is, főleg az Európa-bajnok ellen.

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

20-13

Most a bal szélen verték meg a magyar védelmet a spanyolok, akik egyelőre a játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtanak. A túloldalon aztán egy szép labdajáratás végén Győri előtt rebbent szét a spanyol fal, ő belépett és gólt dobott. Maqueda demoralizáló bombát akasztott aztán a magyar kapuba.

18-12

Soléval nem tudunk mit kezdeni. Újabb pontatlanság támadásban, majd gyakorlatilag teljesen feladtuk a széleket, Sole kapta meg a labdát és kíméletlenül a kapunkba vágta – ez már a nyolcadik találata volt. Hanusz törte meg a magyar gólcsendet, közel négy perc után voltunk ismét eredményesek, de egy bejátszás után Figueras is eredményes, úgyhogy nem nagyon tudtunk közelebb férkőzni.

16-11

Nagy Bence az első kiállított játékosunk, a spanyolok pedig egyből szétzilálták a védelmünket egy szép figurával, Sarmiento dobta a gólt. Rosta belemenése miatt elveszik a labdát a magyar válogatottól, egy duplán szerencsés góllal Sole tovább növeli a különbséget.

14-11

Baloghot fogták is, álltak is előtte, de lendületből megoldotta a helyzetet, így góllal tudtuk folytatni az időkérés után – de még így is hárommal mennek a spanyolok.

14-10

Mindig, ha egy kicsit feljövünk, ellépnek a spanyolok. Két egymást követő támadás során adtuk el a labdát, Sole mindkétszer góllal büntetett. A harmadik labdaeladásunkból csak azért nem lett gól, mert Székely óriásit védett.

Időt kértünk.

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP Rosta Miklós harcol a labdáért.

12-10

Sikerült megállítani a spanyol rohanást, sőt, feljöttünk egy gólra Subajko találatával, de megint működött a rivális centerezése, Sole pedig nem nagyon akar ma hibázni.

Olvasói sztorik