Az utolsó étlapon összesen 50 fogás szerepelt, köztük olyan ételek, mint a kagyló habcsók, az olajbogyógömb vagy a hideg-meleg gin fizz. A vendéglőbe aznapra mintegy félszázan voltak hivatalosak, ők élvezhették a világ legjobb szakácsainak tartott séfek, a dán René Redzepi, a spanyol Joan Roca és Andoni Luis Aduriz remekműveit.
Az étterem 24 éve alatt, miközben Ferran Adria volt a konyhafőnök, hosszú időn át megőrizte a szinte elérhetetlen, három Michelin-csillagos besorolást. Nem mellesleg ezidő alatt az El Bullit a The Restaurant című brit szaklap ötször minősítette a világ legjobb éttermének.
Az utolsó vacsora és a koktélparti után a 49 éves Adria bezárt az éttermet és „zöld” gasztronómiai alapítvány létrehozásának szenteli magát. Az új kulináris technikákat és ismeretlen ízeket kutató alapítvány étterme Barcelonától 2 órányira nyílik meg, ha minden jól megy 2014-ben.