Belföld

Nem Kontrát fenyegetőzött fegyverrel

Jelentkezett az a fővárosi férfi, aki fegyverrel fenyegetett a Kodály köröndnél egy biciklis futárt. Mivel a férfi nem képviselő, a Népszabadság vélhetően tévedett, amikor azt írta: Kontrát Károly fideszes honatya az elkövető.

A rendőrségen jelentkezett az a férfi, aki még a hét elején – a híradások szerint – fegyverrel fenyegetett meg egy biciklis futárt a fővárosban, a Kodály köröndön.

Kormos Endre, a Budapesti rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap közölte: a szombati híradásokat követően a rendőrségen jelentkezett az a személy, aki érintett a Kodály köröndi incidensben.

Tekintettel arra, hogy az 56 éves – V. J. monogramú – magyar állampolgár nem országgyűlési képviselő, ezért a garázdaság miatt indított eljárást a BRFK VI. kerületi rendőrkapitánysága folytatja tovább. Az ügyben az ellentmondások feloldásához további eljárási cselekményeket kell a rendőröknek elvégezniük – mondta.

Az incidensről a Blikk szombati számában nyilatkozott a sértett, aki elmondta, hogy egy szürke színű autó leszorította őt az útról, mire rémületében a gépkocsi tetejére csapott és szidalmazni kezdte a sofőrt. A 25 éves fiatalember elmondása szerint az autós “elővette képviselői igazolványát”, és arra hivatkozva követelte, hogy a futár is igazolja magát. Amikor a fiatalember erre nem volt hajlandó, a sofőr behajolt autójába, pisztolyt vett elő és megfenyegette őt. Egy üzlet és egy kávézó tulajdonosa a fiatalember segítségére sietett, ekkor az autós visszaült kocsijába, és elhajtott – írta a Blikk. A futár a rendőrségen feljelentést tett.

A Blikk szombaton azt is írta, a rendőrség tanúkat hallgatott meg, akik a nekik bemutatott fotók közül “ugyanannak az ellenzéki képviselőnek a portréját választották ki”. A Népszabadság szintén szombaton azt közölte, értesülésük szerint Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője volt az, megfenyegette a biciklis futárt. Az országgyűlési képviselő még szombaton tudatta: a személyét ért rágalmak miatt jogi lépéseket tesz a napilappal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik