Sport

„Nincs több kifogás, a világ erre vár” – legnagyobb ellenfele hívta ki Tysont

Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A korábbi nehézsúlyú világbajnok, Mike Tyson 15 év után lépett újra ringbe és egy bemutató mérkőzésen döntetlenre végzett a szintén visszatérő Roy Jones Jr. ellen. A bokszmeccs maga vegyes érzelmeket váltott ki az emberekből, volt akinek tetszett a két veterán bunyója, mások inkább átverve érezték magukat. A a gála a jelek szerint beindított valamit, mert egy korábbi bajnok, Evander Holyfield hívta ki az 54 éves Tysont.

Nincs több kifogás. Ennek a bunyónak meg kell történnie mindkettőnk bokszöröksége érdekében. Azt mondtad, készen állsz kiállni ellenem, úgyhogy írd alá a szerződést és szállj be a ringbe. A világ erre vár, és már csak rajtad múlik – én készen állok

– írta közleményében az 58 éves Holyfield, aki amatőrként olimpiai bronzérmes, míg a profik közt két súlycsoport vitathatatlan bajnoka volt. Ő 2011-ben vívta utolsó mérkőzését.

A közleményben be is szólt Tysonnak, ugyanis a Jones elleni teljesítményéről megjegyezte, már érti, miért nem állt ki eddig ellene, de most már itt lenne az ideje tető alá hozniuk az egyezséget.

Mike Tyson és Evander Holyfield kétszer csapott össze karrierjük során: 1996-ban Holyfield nagy meglepetésre TKO-val verte ellenfelét, majd egy évvel később, a visszavágón Tysont leléptették, miután kiharapott egy darabot ellenfele füléből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik