Kultúra filéző

Nagy társaság fogyasztott este 8 után a belvárosi luxusétteremben, a végén szét is verték egy forgatás során

Beliczay László / MTI
Beliczay László / MTI

A járványügyi korlátozások ellenére több mint tízfős vacsorát rendeztek az amúgy tavasz óta zárva tartó Onyx étteremben, írja a Dining Guide. A két Michelin-csillagos étterem, októberben nyilvánosan meghirdetett, Utolsó vacsora című rendezvényén tizenegyen, egy ember kivételével maszk nélkül, a kijárási tilalom este 8 órai kezdete után vettek részt. A részvétel ingyenes volt, a jelentkezők közül online casting alapján választották ki a szerencséseket.

A cikkből kiderül, hogy az eseményre azért kerülhetett sor a járványügyi korlátozások ellenére, mert a rendezvény egy forgatás volt, annak minden engedélyével és kellékével együtt. A helyszínen koronavírus-gyorstesztet készítettek az összes megjelent számára, aki az Onyxban tartózkodott, a személyzettől a stábtagokon át a vendégekig. A szervezők az egész vacsorát videóra vették, többek között a több fogás elfogyasztása utáni azon pillanatokat is, amikor a résztvevők egy-egy, a helyszínen kapott kalapáccsal szétverték az étterem berendezését.

Idén márciusban Mészáros Ádám, az Onyx konyhafőnöke távozott az étteremből. A fine dining étterem nem kezdett kiszállításba a járvány alatt, de kiderült, januárban újra jelentkezik egy hasonlóan különleges eseménnyel.

Gerendai: reménytelen az elit éttermek helyzete
Nincsenek külföldi gasztroturisták és üzleti utazók.

Kiemelt kép: Beliczay László / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik