Kultúra

Tarantino könyvben is megjelenteti a Volt egyszer egy Hollywoodot

Két könyvre szóló szerződést kötött Quentin Tarantino a Harper kiadóval. Elsőként jövő nyáron a rendező 2019-es Volt egyszer egy Hollywood című filmjének könyvváltozatát adják majd ki. Tarantino, aki rajong a régi ponyvákért, ezt a könyvét is puhafedeles kiadásban akarja megjelentetni. A rendező kiadója azt ígéri, hogy a könyvváltozat „friss és játékos” lesz, és meglepetéseket is kínál majd a filmhez képest.

A Volt egyszer egy Hollywood 1969-ben, Los Angelesben, a Charles Manson-gyilkosságok idején játszódik, két főszereplője a kiöregedett hollywoodi színészt alakító Leonardo DiCaprio és a dublőreként szereplő Brad Pitt. A produkciót tíz Oscar-díjra jelölték, ebből Brad Pitt a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat, valamint a legjobb látványtervezés díját nyerte el a film.

Tarantino keddi közleményében azt írja, hogy annak idején nagy élvezettel olvasta a hetvenes évek filmjeiből készült könyveket, és máig vonzódik ehhez a műfajhoz. Hozzátette, örül neki, hogy új könyvével támogathatja „ezt az irodalomban gyakran marginalizált, mégis szeretett alműfajt”, tovább foglalkozhat a filmben megismert szereplőkkel, és reméli, hogy olyan könyv születik, amely méltó párja lesz a filmnek.

A rendező másik könyve, a Cinema Speculation a hetvenes évek filmjeiről szól majd a kiadó szerint. Az esszéket, filmismertetéseket, személyes véleményeket megfogalmazó kötet megjelenésének dátumát azonban még nem tűzték ki.

Az 57 éves Tarantino korábban kijelentette, hogy tíz mozifilm után felhagy a filmrendezéssel és szívesen írna könyvet vagy rendezne színházban.

(MTI)

Kiemelt kép: TOLGA AKMEN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik