Belföld

Indul a Magyarország Holnap mozgalom

Jövő héten tartják első megbeszélésüket a három témában létrehozott Magyarország Holnap kerekasztal résztvevői - tájékoztatta az MTI-t közleményében vasárnap a Magyarország Holnap titkársága.

“Hétfőn tartja első ülését a Magyarország Holnap nyugdíj és időskor kerekasztala, kedden az oktatás kérdéseivel foglalkozó szakértők ülnek össze, csütörtökön pedig megalakul a versenyképességi kerekasztal is” – fogalmaz a közlemény.

Egy-egy testület munkájában 18-20 szakértő vesz részt, de tevékenységüket egy ennél lényegesen nagyobb szakértői testület segíti – olvasható a közleményben, amelyben a Magyarország Holnap titkárság arról is tájékoztat, hogy a fórumok ülései között a szakmai vita folyamatos, ennek terepe a www.magyarorszgaholnap.hu honlap. Az online vita eredményeit időről-időre a vitafórumok mellé kijelölt szakmai titkárok foglalják össze, a szakértők által jóváhagyott verziókat pedig megvitatja, pontosítja és módosítja az illetékes kerekasztal.

A Magyarország Holnap kerekasztalokba négy-négy tagot jelölt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a több szakértőt az Országgyűlés illetékes bizottságai, munkaadói és munkavállalói szervezetek, valamit szakmai testületek delegálták. A testületek létszáma még nem teljes, mert az Országgyűlés költségvetési bizottsága egyelőre nem élt a delegálás lehetőségével – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik