Belföld

Diákhitel: rekordösszegű kifizetés

Minden eddiginél nagyobb összeget, 8 milliárd 528 millió forintot utalt át a Diákhitel Központ közel 80 ezer, a felsőoktatásban jelenleg is tanulmányait folytató jogosult bankszámlájára a tavaszi szemeszter első kifizetési napján szerdán.

A mostani kifizetéskor egyszerre érkezett meg a februári és a márciusi részlet, illetőleg – azok számára, akik egy összegben kérték – a teljes szemeszterre járó hitel – olvasható a közleményben.

Nem részesülhettek a mostani folyósításból azok az ügyfelek, akiknek időközben megszűnt a hallgatói jogviszonyuk (6051-en), illetve azok sem, akik a tanulmányi osztályukon halasztást jelentettek be erre a tanulmányi félévre (11 655 diák).


Néhány ezren azért nem juthattak most pénzhez, mert az egyeztetés időpontjában még nem szerepeltek beiratkozottként tanintézetük nyilvántartásában. Így jártak azok is, akik elfelejtették bejelenteni szak- vagy intézményváltásukat. Ha pótolják mulasztásukat, és megtörténik a beiratkozás, akkor visszamenőlegesen hozzájuthatnak a korábbi hónapokra járó kölcsönösszeghez is.

A most csatlakozott 1568 új igénylővel együtt 2001 óta összesen 232 421 hallgató vette igénybe diplomája megszerzése során a diákhitelt, akik összességében 128,5 milliárd forintot vettek fel.

A következő részletet április 13-án utalják. Akik eddig még nem éltek a diákhitel felvételének lehetőségével, erre legkésőbb május 15-ig van módjuk ebben a szemeszterben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik