Annak ellenére, hogy a krumpli 100%-ban zsír- és koleszterinmentes, tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, a szigetországban lehet hogy lekerül az egészséges ételek listájáról csak azért, mert nem zöldség. Az egészségügyi minisztérium legalábbis erre az indokra és arra hivatkozva, hogy a legtöbben kenyér és tészta helyett eszik, nem ajánlja a fogyasztását.
A táplálkozási szakértők szerint a minisztérium téved, ezért felhívták a figyelmet arra, hogy a krumpli gazdag C-vitamin-forrás, ezenkívül bőven tartalmaz B6-, B1- és B2-vitamint, karotionidokat és fenolokat, amik az immunrendszer helyes működéséért felelnek. Vagyis minél kevésbé feldolgozott, természetes állapotában igenis része lehet az egészséges táplálkozásnak.
AJÁNLOTT LINKEK:
Nagy vita: együnk-e krumplit (hvg.hu)
Krumpil másként: receptek (mindmegette.hu)
Tudjál meg többet a krumpli múltjáról (wikipedia.hu)