Foci

Bolygók közti bajnokságot akar a FIFA-elnök

Sepp Blatter, a FIFA elnöke szerint a a korrupció elterjedését a sportban a futball más bolygókra való „költöztetésével” is meg lehetne oldani.

Reméljük egy nap ezt a játékot másik bolygókon is játsszák majd. Miért is ne? Akkor nem csak világbajnokságunk, hanem bolygók közti bajnokságunk is lenne. Miért ne?” – adta a meglepő választ a futballvezér arra a kérdésre, hogy hogyan lehetne bővíteni a labdarúgás palettáját.

Blatter a 2022-es katari vb-rendezésről – melyet az ország lefizetésekkel vásárolt meg – nem ejtett szót, de szerinte a FIFA egy „formálódó társadalom” amelynek „muszáj a remény előfutárának lennie”.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Blatter beszédében olyan magasztos hangnemben folytatta mondandóját, minthogy „muszáj az őszinteség, felelősség és a tisztelet lángját vinniük”.

A futball a szabadságról, egyenlőségről és a tiszteletről szól. Az embereknek joga van ahhoz, hogy azt akarják gyermekeik egy jobb világban nőjenek fel. A futballnak a pozitív erőnek kellene lennie ebben a változásban, – ahogy a FIFA-nak is – nem pedig annak akadályozójának.”

Az ötödik FIFA-elnöki ciklusára készülő sportvezető a világbajnokságról is hasonlóan patetikus hangnemben nyilatkozott.

„A világbajnokság a zászlóshajónk, amely növekedik és egyre sikeresebb, szóval a futball általánosságban nem áll meg.”

A 2014-es tornát csütörtökön a Brazília-Horvátország mérkőzés nyitja, melyről a Sport24 élő, szöveges tudósításban számol be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik