Belföld

A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is

Az új M0-ás híd, azaz a Megyeri híd, megépítése jótékonyan hat majd a III. kerület ingatlanpiacára.












A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 1


A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 2
Csillagkert lakópark
A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 3

Az új M0-ás híd, azaz a Megyeri híd, megépítése jótékonyan hat majd a III. kerület ingatlanpiacára – nyilatkozta Erdős Ildikó, az Engel Group marketingért és értékesítésért felelős igazgatója. Az elmúlt 2-3 év tapasztalatai azt mutatják, hogy már az M0-s híd építésének kezdete előtt jelentősen emelkedtek a III. kerületben és annak vonzáskörzetében a telekárak. Akkor a befektetési célú ingatlanvásárlás volt a jellemző, amelyeket nagyberuházók hajtottak végre a kerületben. Az irodaépületek, plázák vagy tömbházak felhúzására alkalmas telkekben jelentős potenciált láttak a nemzetközi befektetők.









A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 4

A Csillagkert Teraszház Budapest III. kerületében, a Pünkösdfürdõ utcában épül. A közelben van a Róka-hegy és a Szentendrei-sziget, valamint a vonzó Duna, mely ingatlanvásárláskor Budapesten szinte mindig pozitívum. Gyönyörű panoráma nyílik az épületből a budai hegyekre, ha tiszta az idő, még a Gellért-hegy is látszik. Az épület különleges fekvése mellett a formája is említésre méltó, amit a neve, Teraszház is sugall. A teraszos elrendezés, és a Pünkösdfürdő utcai homokzat dinamikus kiforgatása lehetővé teszi, hogy minden lakást érjen a napsütés.

A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 4
A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 3

Az Engel Group szerint: az elkövetkező években viszont a kisbefektetők ideje jöhet el, hiszen egyre több vásárló tudja, hogy ezen a környéken érdemes lakást vagy üzlethelyiséget venni, mert az infrastrukturális szempontok javulása jelentősen megdobhatja a környék ingatlanjainak értékét. A cég szerint: az M0-s körgyűrű folytatásában, a budai oldalt és annak vonzáskörzetét, valamint Újpestet a jövőben összekötő híd környékén már most érezhető a nagyobb kereslet és az áremelkedés.

A befektető megfigyelései azt mutatják, a budai oldalon nemcsak a lakások árai, de azok bérbeadási esélyei is javulhatnak, hiszen a pesti oldalon található Váci úti irodanegyedek dolgozói előszeretettel bérelnek majd itt lakást. Ennek egyik oka lehet, hogy a dolgozók innen akár gyorsabban is beérhetnek otthonukból munkahelyükre, mintha azt a távolabbi pesti negyedekből tennék. Erdős Ildikó szerint jelenleg sem Újpesten, sem a XIII. kerületben nincs annyi jó minőségű, kiadó lakás, mint amennyit a Váci úti irodanegyed teljes kiépülése és a majdani kormányzati negyed megjelenése igényel. A szakértő szerint: ez az oka annak, hogy a III. kerületi lakóparkok is szerepet kaphatnak abban, hogy az ideáramló munkaerő megfelelő otthonra leljen a környéken.
A cég szerint ebbe az ingatlanpiaci „körforgásba” kapcsolódhat bele a Pünkösdfürdői Strand közelében épülő 265 lakásos Csillagkert teraszház és az Árpád hídhoz közelebbi Sun Palace lakópark, amelyek együttes beruházási értéke meghaladja a 20 milliárd Ft-ot.














A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 1


A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 2
A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 3



Röviden a beruházóról
A fővárosi Juharliget, Sun Palace és Csillagkert lakóparkot, majd a













A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 1


A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 2
Sun Palace
A híd építése jót tesz a lakóparkoknak is 3

győri Városrét projektet elindító Engel Group Európában több lakó- és irodaépületet, bevásárlóközpontot, logisztikai centrumot és közintézményt épített az elmúlt időben. A régióban 2000 óta több mint 13 000 lakást épít. Az itteni 14 nagyberuházásából négy Magyarországon valósul meg. Hasonló projekteken dolgoznak a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Bulgáriában, Szerbiában és Németországban is, ám a kutatások azt mutatják, hogy leginkább hazánkban érdemes beruházni. Itt a fizetőképes kereslet nagyobb a jó minőségű új lakások iránt. Az Engel Group európai befektetéseiben 5O százalék tulajdonosi hányaddal rendelkezik a chicagói Heitman csoport is, amelynek neve szintén nem ismeretlen az ingatlanpiaci szektorban. Az elmúlt tíz évben 17 000 lakás építéséhez járult hozzá a befektetői csoport, amelynek értéke meghaladja a 2,4 milliárd dollárt.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik