Belföld

Üdülési csekkel a Vidám Parkba

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Vidám Park Zrt. és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pénteken Budapesten. A szerződés értelmében a látogatók üdülési csekkel is fizethetnek a vidám parki szórakozásért.

Május 1-jétől az üdülési csekkel rendelkező munkavállalók és családtagjaik a most megkötött együttműködési megállapodás szerint egész napos belépőjegyet vásárolhatnak a budapesti Vidám Parkban. A vállalatok, cégek 2007 első negyedévében 5,5 milliárd forint értékben vásároltak az adómentes üdülési csekkből, ami azt jelenti, hogy 250-300 ezer ember rendelkezik jelenleg ilyen utalvánnyal.

Továbbra is nagy az érdeklődés a tavaly szeptemberben bevezetett napi karszalagos belépő iránt. A Vidám Park május 1-én nyit, erre a napra érkezik meg Olaszországból az új játék: a “csodabringa”, a repülő bicikli, amit a vendégék maguk irányíthatnak, akár három méteres magasságba is, sőt a parkba új csúszda is érkezik.

Horváth Csaba, főpolgármester-helyettes, aki szintén részt vett az együttműködési megállapodás aláírásán kifejtette, hogy a főváros vezetősége szorgalmazza a Vidám Park fejlesztését, illetve átalakítását, vagy elköltöztetését. Elmondás szerint a főpolgármesterrel úgy állapodtak meg, hogy december 31-ig készíti el azt az átfogó tanulmányt, amely a park rendezéséről szól.


A park jövőjéről szólva megemlítette, hogy ezen a helyen az állatkerttel összekapcsolt, sokkal családiasabb parkot alakíthatnak majd ki. A távlati tervek között szerepel egy direkt felnőtteknek való vidám park építése is – tette hozzá.

Demszky Gábor kedden azt nyilatkozta, hogy terveik szerint az állatkert és a vidám park területét összevonnák, s az új szórakoztató parkot esetleg egy külső városrészbe telepítenék, ahol fejleszteni is lehet azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik