Sport koronavírus

Pénteken kijött a karanténból, szerdán BL-meccset vív a Szeged kézicsapata

Szerdán 18.45-kor a lengyel Kielce otthonában lép pályára a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely a múlt heti, koronavírus miatti halasztás után végre megkezdheti szereplését a Bajnokok Ligájában.

Az életével játszhat az a sportoló, aki túl korán tér vissza a koronavírus után
Egyre több klub kerül nehéz helyzetbe a koronavírusos sportolók miatt. Az Országos Sportegészségügyi Intézet olyan ajánlást adott, amely alapján a pozitív tesztet produkáló játékosoknak érdemes 4-6 hetet kihagyni, mielőtt újrakezdik az edzéseket. Erre rámehet akár a csapat idénye is, de közben a kardiológiai szövődmények, és a 22 évesen, edzés közben elhunyt Tóth Bendegúz példája mindenki számára figyelmeztetésül szolgál.

A klub hivatalos honlapja szerint hiába fogyatkoztak meg és dőlt ki hat játékosuk is, az élet nem áll meg, játszani kell.

A szegediek múlt csütörtökön a francia PSG-t fogadták volna, de kiderült, hogy hat játékos is koronavírusos – köztük a válogatott beállós, Bánhidi Bence, a szlovén irányító Dean Bombac és honfitársa, a balátlövő Borut Mackovsek –, akik az Országos Sportegészségügyi Intézet útmutatását követve 4-6 hétit nem játszhatnak.

Mi pénteken jöhettünk ki a karanténból, és négy nap után újból együtt edzettünk. A hétvége sem a pihenésről szólt, végig gyakoroltunk, készültünk a szerdai meccsre

– olvasható a klub honlapján.

A 14 fős keret és a szakmai stáb kedden reggel kel útra, ebben a helyzetben nem is lehet más a cél, mint a minél szorosabb eredményt elérése.

A felek eddig nyolcszor találkoztak: két győzelem mellett hat vereség a Szeged mérlege.

Kiemelt fotó: pickhandball.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik