Sport koronavírus

Ősszel nem nagyon számíthat koronavírusos játékosaira a Szeged kézicsapata

Egyelőre nem tudni, mi lesz a Mol-Pick Szeged soron következő mérkőzéseivel, a kézilabdacsapatnál ugyanis egy, a klub szűkebb környezetébe tartozó személy pozitív koronavírustesztet produkált, így minden játékos, a teljes szakmai stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak is hatósági karanténba kerültek.

Hatósági karanténba került a szegedi kézicsapat
Felfüggesztették a felnőtt keret edzéseit.

A csapat csütörtökön a francia PSG-t fogadná Bajnokok Ligája első fordulójában, szombaton pedig Cegléden lépne pályára, de előbbi biztosan elmarad.

Az európai szövetség elrendelte a csütörtöki mérkőzés elhalasztását, mivel az egész csapatnak hatósági karanténba kellett vonulnia. A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF.

A klub a 24.hu érdeklődésére megerősítette, hogy több játékos esetében észleltek tüneteket, szerencsére egyikőjük esetében sem súlyosak, azonban azt sem lehet mondani, hogy jól lennének.

„Egyelőre várjuk a hivatalos teszteredményeket, természetesen amint további fejleményeink vannak, tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot. Amit meg tudtunk tenni az az, hogy jeleztük a nemzetközi szövetség felé az esetet, illetve azt, hogy csapatunk a hatóság előírásainak megfelelően leghamarabb a pénteki napon tud szabadulni a hatósági karanténból. Természetesen akkor is csak azok, akiknek mindkét tesztjük negatív eredményt hozott” – nyilatkozta érdeklődésünkre H. Nagy Máté, a klub marketingkommunikációs igazgatója.

Hozzátette, a tesztek eredménye egészen biztosan meghatározza az elkövetkező néhány hetüket, de akár hónapjaikat is, tekintettel arra, hogy

a Sportkórház javaslata alapján amennyiben egy élsportoló pozitív tesztet produkál, úgy 2-6 hétig el sem kezdheti az edzéseket (tünetek nélkül 2-4 hét, tünetek mellett 6 hét ez az időszak).

„Ez azt jelenti, hogy a versenyzés előtt egy ilyen leállás után gyakorlatilag egy teljesen új alapozást kell beiktatniuk, amely ekkora kihagyás után minimum egy-másfél hónapot jelent.

Így azzal kell számolnunk, hogy a pozitív teszteredménnyel rendelkező játékosainkkal gyakorlatilag a teljes őszi szezonban nem számolhatunk.

Kiemelt fotó: Facebook/Mol-Pick Szeged

Ajánlott videó

Olvasói sztorik