Szórakozás

Sebestyén Balázs a jelenlegi oktatásról: Most türelmesebbnek kell lenni a gyerekkel

Az iskolai lázmérésről is szót ejtettek.

A Balázsék című rádióműsor legutóbbi adásában arról beszélgettek a műsorvezetők, hogy milyen nehézségeket rejt az újbóli iskolába járás. Rákóczi Feri elmesélte, náluk nehéz a dolog, ő nem is tudta kikerülni a minap, hogy ráripakodjon a gyerekre, mert nem akarta rendesen megírni a házi feladatát.

Ahogy mondták, nagyon sok az új és váratlan helyzet a gyerekeknek a járvány alatt, amit nehéz észérvekkel megmagyarázni nekik, például, hogy mi történik a világban.

Sebestyén Balázs úgy fogalmazott, szerinte türelemre van most szükség:

Nekünk is elképesztően megterhelő. Szorongunk, nem alszunk, állandóan ott a háttérzaj, a korona. Most időt kell hagyni, ha a gyerek most nem úgy oldja meg a matekot. Ha ez nem a felvételi éve, akkor egyszerűen azt tudod csinálni, hogy valami pici időt hagysz neki. De a szigort nem lehet elengedni.

A lázmérésről is beszéltek:

Ha egy iskolába átlagosan 600 gyerek jár, akkor másfél kilométeres sor lesz, kettő lázmérővel 45-50 perc lesz. Elképesztő számadatok jönnek. Most azt olvastam: infrakapuk felszerelése az iskolába. Persze! Legyen lázmérés, nem baj, megmérjük. Ez a fejhőmérő is olyan, hogy háromszor megméred, háromszor mutat mást. Mindegy. Most a szülőknek türelmesen kell fordulni a gyerek felé

– fogalmazott Sebestyén.

Kiemelt kép: Instagram.com/sebestyenbalazs_official

Ajánlott videó

Olvasói sztorik