Élet-Stílus

Atomerőműnél házasodnak a csehek

Népszerű esküvőhelyszín lett egy dél-csehországi atomerőmű környéke. Az elmúlt 6 évben 30 pár mondta ki a boldogító igent a létesítmény robosztus betontornyainak árnyékában.

A Temelin városában működő reaktor sajtóközpontjában dolgozó Jana Gribbinova szerint először 2006-ban rukkolt elő egy pár a szokatlan ötlettel. A fiataloknak nagyon megtetszett egy közelben álló felújított kastély és az atomerőmű tulajdonában álló park – számolt be a Lidové Noviny című cseh napilap. Azóta már harminc pár mondta ki a boldogító igent az erőmű hatalmas betontornyaival a háttérben.

A házasodni vágyók többsége Dél-Csehországból érkezik és átlagosan 25-35 év körüli, de az idősebb korosztályból is akadnak vállalkozó szelleműek: egy tavaly egybekelt párnak például mindkét tagja elmúlt már 50 esztendős. A szerelmeseket a temelini polgármester adja össze. Az erőmű pedig ingyen gondoskodik a virágokról és a zongorakíséretről, illetve még egy üveg pezsgővel és két szuvenírpohárral is kedveskedik az ifjú házasoknak.

A pároknak mindössze ezer koronányi (12 ezer forint) adminisztrációs díjat kell fizetniük. Az esküvőkkel persze az erőmű is jól jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik