Belföld

Már 5,2 millió munkanélküli Németországban?

A berlini Der Tagesspiegel úgy tudja, hogy februárban 5,216 millióan voltak munka nélkül Németországban, ami újabb háború utáni rekord.

Az információ a lap keddi számában jelenik, mint ahogy a hivatalos adatokat is kedden közlik Nürnbergben. A Der Tagesspiegel értesülései szerint a statisztikai hivatal a februári munkanélküliséget 5 216 434-ra teszi. A szám annyit jelent, hogy durván 180 ezerrel volt több a munkanélküli januárhoz és 575 ezerrel több tavaly februárhoz képest. A munkanélküliségi arányszám 12,1 százalékról 12,6 százalékra emelkedett. A Der Tagesspiegel által közzétett adat a szezonális hatásokat is tükrözi.


A múlt héten a A Die Welt című német lap 5,2 milliós munkanélküli adatott vetített előre februárra.


Németországban az év elején lépte át a munkanélküliségi szint az ötmilliós határt, amire a kormány felkészítette a közvéleményt. A szint megugrását részben az új statisztikai számítással magyarázzák: a tartósan munkanélküliekhez hozzászámítják az eddig szociális segélyből élő munkaképes, de továbbra is munka nélkül lévő embereket. Az év elején 5,037 millió nő és férfi volt munka nélkül Németországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik