Élet-Stílus

Indul a vegafesztivál

Budapesten már tizenhatodik alkalommal mutatkozik be az élő étel és a reformtáplálkozás.

Újra indul az ingyenes vegafesztivál. Aki kíváncsi, mi is az az élő étel és mit jelent a reformtáplálkozás, az látogasson el augusztus 25–26-án a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba.

Ott lesz többek között Harcsa Veronika is, aki a Harcsa Veronika Quartet repertoárjából, illetve a Gyémánt Bálint gitárossal most készülő duólemezéről szolgál egy kis ízelítővel.

Az énekesnő, aki már tíz éve vegetáriánus, a Hír24-nek azt mondta, egy nehéz időszak miatt döntött úgy, hogy kipróbálja, milyen vegának lenni. „19 évesen többek között testképzavarban szenvedtem, aminek hatására egy jó pár diétázási formát kipróbáltam. Ekkor határoztam el, hogy két hétig nem eszem húst. Meglepődve tapasztaltam, hogy a tesztidőszak alatt egyáltalán nem hiányzott a hús íze, és ez gyakorlatilag most is tart. Utánaolvastam a vega táplálkozásnak, aminek hatására tudatosan kezdtem élni az életemet” – mesélte.


Már több mint 10 éve vegetáriánus

Harcsa Veronika azt vallja, azóta kiegyensúlyozott, a nehéz időszaknak pedig egyszeriben vége lett. Arról azonban senkit sem akar meggyőzni, hogy ne egyen húst, mert szerinte mindenki maga dönti el, milyen életformát választ. Az énekesnő új életmódjának köszönhetően azóta teljesen kicserélte a fűszeresdobozát is.

És hogy mik a legnagyobb kedvencei? Nos, a legtöbb vegetáriánushoz hasonlóan Veronika sem veti meg a tenger gyümölcseit. „A halat nagyon szeretem, így azt nem hagytam el, ám a nagy kedvencem még mindig anyukám spenót- és tökfőzeléke.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik