Nagyvilág

Trumpék újra túltolták az internetes uszítást

A Twitch felfüggesztette a csatornáját, a Reddit törölte egyik támogatói csoportja oldalát.

A Reddit internetes közösségi portál a gyűlöletkeltő tartalmak miatt törölte Donald Trump egyik támogatói csoportjának oldalát, az online videóközvetítéssel foglalkozó Twitch pedig hasonló okból felfüggesztette az amerikai elnök hivatalos csatornáját, írta az MTI. Mindkét cég a szabályzata megsértését, bizonyos tartalmak elfogadhatatlan stílusát jelölte meg okként.

A Reddit összesen körülbelül kétezer, jórészt inaktív fórumot távolított el, köztük a The Donald nevű, mintegy 790 ezer tagú oldalt is, amelyet az amerikai elnök egyes támogatói használnak.

A Redditen jelen lévő valamennyi közösségnek jóhiszeműen be kell tartania a tartalomra vonatkozó politikánk előírásait. A The Donald fórumot azért tiltottuk le, mivel minden lehetősége ellenére sem tett ennek eleget.

Ezt Steve Huffman, a vállalat igazgatója közölte. Korábban jelezte, korlátozzák a hozzáférést a fórumhoz, amelyen gyűlöletkeltő, erőszakra buzdító vélemények jelentek meg. A Reddit letiltotta a Chapo Trap House baloldali fórumot is, szintén a cég irányelveinek megsértésére hivatkozva.

A Twitch interaktív videómegosztó portál szóvivője Trump csatornájának felfüggesztésekor szintén arra hivatkozott, hogy nem engedik a gyűlöletkeltést. Ennek igazolására egyebek mellett egy olyan videót hozott fel példaként, amelyen Trump 2016-ban az illegális migránsokra célozva azt mondta, hogy Mexikó nemi erőszaktevőket küld át az Egyesült Államokba.

Az amerikai elnök tavaly ősszel jelent meg az Amazon online kereskedőóriás tulajdonában lévő Twitchen, amelynek naponta mintegy 15 millió látogatója van. Donald Trump újraválasztási kampányának vezetői nem reagáltak a tiltásokra.

Kiemelt kép: Donald Trump a mexikói határ mentén húzódó határfal mellett, az Arizona állambeli San Luisban június 23-án.
MTI/AP/Evan Vucci

Ajánlott videó

Olvasói sztorik