Belföld

Megnevezte szabolcsi jelöltjeit az MDF

Megnevezte országgyűlési képviselőjelöltjeit a Magyar Demokrata Fórum Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete. A pártnak mind a tíz szavazókerületben lesz egyéni indulója.

Katona Kálmán, az országos választmány elnöke elmondta: az MDF választmánya eddig országosan 169 jelölt nevét hagyta jóvá a megyei szervezetek előterjesztése alapján, míg hét körzetet illetően még tartanak a helyi egyeztetések. Hozzátette: a párt a korszerű konzervatív politizálás értékei mentén vesz részt a jövő évi választáson, s a szakmaiságot kívánja érvényesíteni a pozitív célok meghatározásánál. „Óvakodunk minden olyan ígérgetéstől, amit nem lehet megvalósítani” – jelentette ki Katona Kálmán.

Az MDF választmányi elnöke pártja választási céljaival kapcsolatban elmondta, hogy a jelenlegi kormánykoalíció leváltása a feladat, s olyan új kabinet megalakítása, amely majd a demokrata fórum értékrendjét is határozottan képviseli.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az 1-es számú nyíregyházi választókerületben Turcsik László intézményi igazgatót, a 2-esben Helmeczy László ügyvédet, a 3-as számú tiszavasváriban Várkonyi István intézményi igazgatót, az MDF megyei elnökét, Nagykállóban Juhász Zoltán jelenlegi polgármestert, Baktalórántházán Tóth András ügyvezető igazgatót, Nyírbátorban Petróczki Ferenc ügyvezető igazgatót, Kisvárdán Gyüre Lajos agrármérnököt, Vásárosnaményban Albi István igazgatótanácsi elnököt, Mátészalkán Szilágyi Dénest, a megyei önkormányzati közgyűlés alelnökét, míg Fehérgyarmaton Erdős Tamást, Csenger alpolgármesterét jelöli az MDF.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik