Belföld

Orbán: nem szabad ráharapni a csalira

A velünk vitatkozók ravaszak, és komoly, húsos giliszták lógnak a horog végén, de ezeket a csalikat nem szabad bekapni - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Rádió Háttér című műsorában. A pártelnök szerint fontos, hogy Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy nem enged a zsarolásnak.

Egyetlen forintról sem szabad lemondani, bár valószínűleg kevesebb lesz a pénz, de könnyebb hozzáférést javasolnak majd az uniós vitában. Ne engedjük a könnyebb hozzáférés nevű cselt sikerre jutni, és ne kapjuk be ezt a csalit – mondta a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

Orbán Viktor nagyon fontosnak tartja, hogy Gyurcsány Ferenc kijelentette, nem enged a zsarolásnak, és az az érvelés, amely szerint bármi áron, de kell egy költségvetés, még a brit elnökség alatt, zsarolási érvelés. A korábbi miniszterelnök szerint Magyarországnak a következő esztendőben, az osztrák elnökség alatt megszülető költségvetés sem kizárható megoldás.

BA: nem titkosszolgálattal kell válaszolni

A pártelnök reagált arra a keddi információra is, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-hez (ÁPV) megkeresés érkezett a Nemzetbiztonsági Hivataltól a Budapest Airport Rt. privatizációja során a repülőtér üzemeltető társaságnál történt üzleti információk esetleges kiszivárogtatása miatt. A vizsgálatot a BA Rt. folytatja le.

“A Nemzetbiztonsági hivatal vizsgálatát nem is igazán értem, hogy miért szükséges egy titkosszolgálatnak beavatkoznia egy ilyen ügybe, hacsak nem a szakszervezetek irányába való fenyegetésről van szó. Hiszen ott mozgolódások vannak, mind a mai napig féltik az emberek a munkahelyüket, a privatizáció Magyarországon azt jelentette nagyon gyakran, a legtöbb esetben, hogy sokan elveszítik az állásukat. Érthető, ha félnek az emberek, de erre nem titkosszolgálati módszerekkel kell válaszolni” – jelentette ki Orbán Viktor.

Gémesi sem lesz közös jelölt?

A pártelnök azon találgatásokra, miszerint az MDF-ből egyedüliként Gémesi György közös jelölt lenne a Fidesszel, a pártelnök azzal válaszolt, hogy sehol nem terveznek a demokrata fórummal közös jelöltet, és nem tud ilyen a javaslatról. “Huszonnégy vagy huszonöt helyen még a kereszténydemokratákkal tárgyalunk, nagy valószínűséggel az általuk jelölt személyek fognak majd ott indulni. A kereszténydemokratákkal indulunk szoros szövetségben, Gémesi György nem tagja a Kereszténydemokrata Néppártnak, az MDF pedig kategorikusan kijelentette, hogy nem kíván velünk közös jelölteket állítani, és akkor ez nyilván mindenkire kell, hogy vonatkozzék” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik