Belföld

Zavartalan a tömegközlekedés a fővárosban

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. 80 munkagéppel és 700 kézi hómunkással dolgozott az éjjel a főváros fő- és tömegközlekedési útjain, így az autóbuszjáratok menetrend szerint tudnak indulni – tájékoztatta az MTI-t szerda hajnalban Szegedi Péter szóvivő.

Az FKF szóvivője emlékeztetett, hogy kedden 16.30 órakor véglegesen elállt a havazás a főváros térségében, és éjjel kettőkor eső, havas eső kezdődött O Celsius fokos hőmérséklet mellett. A Fővárosi Közterület-fenntartó részvénytársaság 80 géppel és 700 fő kézi hómunkással dolgozott és dolgozik jelenleg is a fő- és tömegközlekedési útvonalakon, hidakon és felüljárókon, valamint a fontosabb mellékútvonalak takarítását végzi.

Amennyiben nem kezdődik el ismételten a havazás, a részvénytársaság visszatér a mellékútvonalak és a lakótelepek takarítására, amelyet reggel 6 órától folyamatos végez a nappali órákban 80 munkagéppel.

A részvénytársaság továbbra is vesz fel kézi hómunkásokat a nappali műszakra, a nyolc órai munkáért nettó 2500 forint bért fizetnek – mondta Szegedi Péter.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság kéri a házfelügyelőket, tömbházfelügyelőket, hogy a gyalogos balesetek elkerülése végett takarítsák meg a hótól és síkosság mentesítsék az ingatlanjaik előtti járdát, mivel a meteorológiai előrejelzések szerint további havazás várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik