Forma-1

Albon és Leclerc az év csatáját mutatta be a Brazil Nagydíjon

A thaiföldi Alex Albon nyerte meg a virtuális Forma-1-es Brazil Nagydíjat, ezzel megszakította Charles Leclerc győzelmi sorozatát.

A verseny – a korábbiakhoz hasonlóan – ismét rengeteg küzdelmet, nagy párbajokat, temérdek előzést és több ütközést hozott.

Egyből a rajt után nagy volt a kalamajka:

A 36 körös viadalon Albon (Red Bull) mögött másodikként George Russell (Williams), míg harmadikként Leclerc (Ferrari) végzett. Az előző két futamon első monacói büntetés miatt csúszott vissza egy helyet.

Albon és Leclerc csatáját élmény volt nézni:

A dobogósok mellett további három aktív F1-es pilóta indult a viadalon: Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Lando Norris (McLaren) és Nicholas Latifi (Williams), de részt vett rajta többek között a korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher fia, a 19 éves David Schumacher is, aki a 11. helyezett lett.

Ez már a negyedik virtuális futam volt, amelyet a koronavírus-járvány terjedése miatt el sem kezdődött Forma-1-es idény szünetelése alatt rendeztek.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt elhalasztották, míg a monacóit és a franciát törölték.

Az első futam így július 5-én az Osztrák Nagydíj lehet, ami után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

Kiemelt kép: William WEST / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik