Belföld

Hamarosan költözhet Sólyom

Még decemberben költözhet Mádl Ferenc új otthonába, miután befejeződik Rózsdombon az építkezés. Ezután Sólyom László is elfoglalhatja a rezidenciát, ahol jelenleg a korábbi államfő él – értesült a Népszabadság.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Lamperth Mónika belügyminiszter úgy állapodott meg Mádl Ferenccel és Sólyom Lászlóval, akiknek a biztonságát a köztársasági őrezred biztosítja, hogy célszerűbb, ha az építkezés befejezéséig a volt államfő Béla király úti rezidencia lakója marad.

Korábban jelentős gondot okozott az államfő rezidencia kérdése. A Béla király úti ingatlan ugyanis az Orbán-kormány eladta a Magyar Fejklesztési banknak és ott lakópark épült volna. A hivatalba lépő Sólyom László pedig több ingatlant is megtekintett, ám egyiket sem találta méltónak az államelnök otthonának. A kerület rendezési tervéből azonban kiderült, hogy a kérdéses területet nem építhetik be a beruházók, így végül mégiscsak a régi rezidenciába költözik Solyóm László és felesége, amint mádl ferenc kiköltözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik