Gazdaság koronavírus

Több mint egytucatnyi Shell-kút zárt be

Drasztikusan csökkent az üzemanyagok ára a koronavírus-járvány alatt (literje több mint 100 forinttal kerül kevesebbe most, mint február végén), és jóval kevesebben is tankolnak, hiszen sok embernek nem kell annyit utaznia.

Ezt pedig a benzinkutakra is hatással van.

Miután sorra kaptuk a visszajelzéseket felhasználóinktól, hogy bezárt ez a kút, meg egy másik is, kicsit utána mentünk a dolognak. Összességében elmondhatjuk, hogy az országban 13 Shell töltőállomás függesztette fel a tevékenységét, amelyek között van fővárosi és vidéki kút is. A vidéki városok esetén megyeszékhelyekről beszélhetünk, olyan városokról, ahol 3 vagy akár 4 Shell töltőállomás is működött korábban

írja a holtankoljak.hu.

Öt kút zárt be Budapesten. A pontos fővárosi és vidéki (főként megyeszékhelyi) bezárt Shell-kutak listája a portál cikkében megtalálható.

A bezárások mellett a Shell kutakon drasztikus nyitva tartás csökkenést is tapasztalhatunk, már csak elvétve találunk olyan kutat, ami éjjel-nappal nyitva tart, illetve a 20 és 22 óráig nyitva tartó kutak esetében 18 órára módosították sok helyen a zárás időpontját.

Nem árt felidézni azt sem, hogy a kormányoldal május 1-jétől megadóztatja a benzinkutakat is.

Kiemelt kép: Budapest, 2019. január 19. Egy Shell üzemanyagtöltõ állomás a X. kerületben a Kõbányai út mellett. MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik