Belföld

Egy kis időre el kell búcsúznunk a tavasztól

Húsvéthétfőn már gyakrabban lesz felhős az ég, és kezdetben északon, északkeleten és keleten fordulhat elő kisebb eső, futó zápor, délutántól pedig nyugaton, északnyugaton és északon alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar is. Élénk, erős lesz a délnyugati, majd a nyugati szél. Hajnalban 5-12, nappal 20-26 fokot mérhetünk. Hidegfront közelíti meg hazánkat – írja az Időkép.

Keddre markáns hidegfront érkezik, hajnalban, reggel többfelé, délután már csak szórványosan alakulhat ki eső, futó zápor, a hegyekben néhol hózápor. Az északias szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután csak 8-13 fokot mérhetünk.

Szerdán száraz időre, sok napsütésre, többfelé élénk, északon erős nyugati-északnyugati szélre van kilátás. Hajnalban többfelé fagyhat, napközben 12-17 fok várható.

Csütörtökön és pénteken sok lesz a napsütés, csak időnként lehet felhős az ég. Esni nem fog. Gyakran lesz élénk, pénteken többfelé erős a szél. Melegszik az idő: csütörtökön 19-24, pénteken 22-26 fokra számíthatunk.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik