Belföld koronavírus

Lezárják Szentendre belvárosát a turisták elől

Április 10-től, azaz nagypéntektől húsvét végéig lezárják Szentendre belvárosát a vendégforgalom, illetve a nem szentendreiek gépjárműforgalma elől – írja a város honlapja. A turistákat arra szólították fel, hogy a helyzet normalizálódásáig, tehát előreláthatóan hetekig, semmiképpen ne látogassanak el a városba.

Fülöp Zsolt szentendrei polgármester április 6-án, hétfőn, a Helyi Operatív Törzs ülését követően, felkérte az önkormányzat hivatalát, hogy készítse elő a hatályos önkormányzati rendeletek módosítását, és alkosson meg egy intézkedési tervet.

Szentendréhez hasonlóan a velencei önkormányzat is úgy döntött, hogy lezárják a várost a látogatók előtt. Hétvégén Velencét ellepték a kirándulók, Gerhard Ákos szerint ezért van szükség a szigorításra. A polgármester bejelentette, hogy a parkolókat hétvégékre és ünnepnapokra lezárják, a vasútnál lesz csak nyitva a parkoló azoknak, akik munkába mennek, a Spar előtt pedig egy órán át lehet majd parkolni.

Tihany városvezetése már korábban úgy döntött, hogy lezárják a parkolókat, de Zebegényt is lezárták az autós turisták elől.

kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik