Belföld koronavírus

Bement a parlamentbe a fideszes, aki együtt koszorúzott a vírusos rektorral

Hétfőn bement az Országgyűlés ülésére B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, aki március 15. előtt együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem rektorával. Rovó, aki dél-tiroli síeléséről tért haza a napokban, koronavírussal fertőződött meg.

Hétfőn kiderült, hogy az utólagos tesztek szerint Rovó környezetéből többen, köztük a szegedi egyetem több vezetője és orvosa szintén megbetegedett, ami összefügghet azzal, hogy a rektor a karantén helyett az elmúlt napokban bement dolgozni, sőt műtéteket is vezetett.

Hétfőn Bangóné Borbély Ildikó fotózta le a parlamenti ülésterem páholyában helyet foglaló kormánypárti képviselőt, aki vasárnap még azt nyilatkozta a szegedi sajtónak, hogy jó ideje otthon tartózkodik a családjával, és eddig egyikük sem mutatott fertőzésre utaló tüneteket.

Az tény, hogy B. Nagy március 13-án volt egy társaságban Rovó Lászlóval, tehát a kéthetes önkéntes karantén határideje nem telt még le.

A 24.hu megpróbálta elérni B. Nagy Lászlót, hogy megtudjuk, végeztek-e rajta koronavírustesztet az elmúlt napokban, de képviselő sem a telefonhívásra, sem az SMS-re nem válaszolt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője is beszélt B. Nagy megjelenéséról az ülésteremben. Az ellenzéki képviselő napirend előtti felszólalásában idézte Orbán Viktor miniszterelnök  szavait, miszerint 133 bátor ember kell neki most, és az mind a kormányoldalon van:

Szeretném megkérdezni, hogy 133 bátor emberre, vagy 133 felelőtlen emberre van szüksége? Mit keres az ülésteremen B. Nagy László képviselő? Mert önöknek minél fontosabb, hogy meglegyen a kétharmad.

A parlamentben hétfőn döntenek a felhatalmazási törvény tárgyalásáról. Mivel az ellenzék előre bejelentette, hogy nem támogatja a házszabálytól eltérő tárgyalását, ezért szükség volt a Fidesz-frakció tagjaira a szavazásnál, mivel a sürgős tárgyaláshoz is kétharmados többség kell.

Frissítünk!

„A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt”  – mondta a Magyar Hangnak B. Nagy László, utalva a parlamentben hétfőn tartott szavazásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik