Sport koronavírus

Az egyik legfertőzöttebb spanyol régióban van otthoni karanténban a magyar kézis

A Veszprém magyar válogatott kézilabdázója, Ligetvári Patrik ezt a szezont is Spanyolországban tölti kölcsönben, az élvonalbeli Logronóban játszik. A város La Rioja tartományban található, amely a koronavírus által egyik leginkább sújtott övezet most az országban.

A 24 éves Ligetvári a Sláger FM-nek elmondta, ők nem kapták el a vírust és nem érte váratlanul, hogy kijárási tilalmat vezettek be a városban. Mint mondta, a klubjuk már előre felkészítette őket erre az eshetőségre is, így időben sikerült bevásárolni, kapott egy edzéstervet, azt csinálja otthon és csak akkor mozdul ki a lakásból, ha a kutyáját leviszi sétálni.

Korábban jelezte a klub, hogy aki szeretne, térjen haza, de az embertársaim és a családom védelmében jobbnak láttam, ha itt maradunk, önkéntes itthoni karanténban.

Ligetvári azt is mondta, amikor a koronavírus betört Spanyolországba is, akkor a helyiek szerinte nem vették elég komolyan, tele volt a tengerpart, a bárok és a játszóterek, ezért is terjedhetett el gyorsan a járvány. Így ő is azt tanácsolja, hogy mindenki tartsa be az előírásokat és lehetőleg maradjon otthon.

A Ligetvári Patrikkal készült interjú teljes egészében itt hallgatható meg:

Hétfő délelőttig már 2182 ember halt meg koronavírus-fertőzésben Spanyolországban a kormány közlése szerint, írta a BBC.  Az elmúlt 24 órában 462 ember veszítette életét az országban.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik