Sport koronavírus

A kosárlabdázó, aki két héten át koronavírusosan játszott

Egészen elrettentő beszámolót készített a Bleacher Report, amelyben olyan sportolók történetét gyűjtötték össze, amelyben sportolók a koronavírus tüneteivel találkoztak. Az egyik legfelkavaróbb talán Theresa Plaisance, a Connecticut Sun játékosának története, aki Kínában játszott decemberben.

Az amerikai kosaras Hsziantól 10 kilométerre, a Senhszi csapatában játszott, amikor decemberben megbetegedett. Annyira pocsékul volt, hogy inkább taxit hívtak, de már ahhoz sem volt ereje, hogy kiszálljon az autóból. Végül a tolmácsa kerített kerekesszéket, de azt már önerőből érte el, hogy a kórházban tiszta ágyneműbe fektessék be Vuhanban, ne egy aznap kiengedett beteg ágyába. Ma már tudjuk, koronavírusos volt, ezt igazolják tünetei is: 40 fokos láz, fejfájás, köhögés, hányás, testi fájdalom, hidegrázás és légzési nehézségek.

Végül Plaisance-t kiengedése után, január másodikán azonnal pályára küldte csapata. Két héten át végig kosarazott, mint elmondta, a klubját abszolút hidegen hagyta, hogy van.

Januárban aztán téli szünetre vonult a kínai liga, legalábbis ez volt a terv, de a világjárvány közbeszólt idők közben. Plaisance meg is tagadta, hogy visszatérjen Kínába, hiába számít szerződésszegésnek, az esetéből ítélve pedig talán nem csoda, hogy az ázsiai országban nagyon hamar elterjedt a vírus.

Az amerikai kosaras egyébként hazatért, ahol két hétig karanténba került, majd a teljes kivizsgálás után teljesen gyógyultnak nyilvánították, de arra senki nem tudott válaszolni, hogy a későbbiekben kell-e tartania bármilyen szövődménytől.

Kiemelt kép: Khoi Ton/NBAE via Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik