Foci

Röhejes öngólt lőtt, de nyert a Pool

Kolo Touré (kolo touré, )
Kolo Touré (kolo touré, )

A Liverpool labdarúgócsapata egy fordulatos mérkőzésen nyert 3-2-re a Fulham otthonában a Premier League-ben. Az Arsenal és a Manchester United rangadója 0-0-s döntetlennel végződött.

Az Arsenalt a hétvégén elgázolta a liverpooli expressz, míg a Manchester United az utolsó utáni pillanatokban szórt el két pontot a Fulham ellen, azaz nem a legjobb előjelekkel várták a csapatok a szerdai rangadót.

Az első félidőben érződött, hogy a felek inkább arra fektetik a hangsúlyt, hogy ne csússzon be egy vereség, épp ezért nem hozott túl sok izgalmat ez a felvonás. A 77. percig kellett várni az első igazán nagy helyzetig, de Olivier Giroud rontott ziccerben, végül nem született találat, 0-0 lett a végeremdény.

A Liverpool a Fulham otthonában vendégeskedett, a meccs eleje pedig Kolo Touré „ámokfutásáról” szólt: az elefántcsontparti védő előbb meglőtte a szezon egyik legviccesebb öngólját, majd véletlenül fellökte a játékvezetőt. Szerencséjére még a szünet előtt egyenlített a csapata, Steven Gerrard átadása után Daniel Sturridge egalizált.

A második félidőben ismét a hazaiak ragadták magukhoz a vezetést, Kieran Richardson talált be közelről. Nem kellett sokat várni az újabb egyenlítő gólra, Coutinho a 72. percben volt eredményes, sőt, nem sokkal a vége előtt Gerrard tizenegyesből lőtte meg a Vörösök harmadik, egyben győztes gólját.


Kolo Touréval sok minden történt a meccs első felében
Fotó: Europress Fotóügynökség

Pályára lépett a Tottenham Hotspur is, amely a vártnál talán simábban intézte el a Newcastle Unitedet, a londoniak ráadásul idegenben nyertek 4-0-ra. Emmanuel Adebayor duplázott a meccsen.

A Stoke és a Swansea összecsapása 1-1-es döntetlent hozott, míg a Manchester City-Sunderland és az Everton-Crystal Palace összecsapásokat elhalasztották.

Eredmények – Premier League, 26. forduló

Arsenal – Manchester United 0-0

Newcastle – Tottenham 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Adebayor (19., 82.), Paulinho (53.), Chadli (88.)

Fulham – Liverpool 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Touré (8. – öngól), Richardson (63.) illetve Sturridge (41.), Coutinho (72.), Gerrard (90+1. – 11-esből)

Stoke – Swansea 1-1 (1-0)
Gólszerző: Crouch (17.) illetve Chico (52.)

Videó – Touré öngólja:

Videó – Touré fellöki a játékvezetőt:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik