Belföld koronavírus

Koronavírus: 69 éves férfi a debreceni fertőzött

Egy 69 éves brit állampolgár a harmadik magyarországi koronavírus-fertőzött, erősítette meg Müller Cecília országos tisztifőorvos a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában – írta meg az Index. Müller elmondta a Kenézy Gyula Kórházba szállított férfiről, hogy más alapbetegsége is van.

Korábban hivatalosan csak azt közölték, hogy egy Milánó és Debrecen között ingázó férfiról van szó, de lapunk már csütörtök este megírta, hogy egy régóta Magyarországon élő brit férfi betegedett meg.

Régóta Magyarországon élő brit férfi a debreceni koronavírusos beteg
Milánóban dolgozott, ingázott Debrecen és Olaszország között.

A férfi még február 29-én, repülővel érkezett Milánóból Debrecenbe, majd pár nappal később került kórházba, amikor megjelentek nála a tünetek, és köhögni kezdett. A tisztifőorvos tájékoztatást adott a negyedik betegről, aki az egyik iráni diák barátnője. Müller azt is elmondta, hogy ő is egy hónapot töltött Iránban, mielőtt visszatért volna Budapestre, az országban pedig mindkettejüknek volt alkalma koronavírusos beteggel találkozni.

Müller hozzátette: a hatóságok csütörtök délutánig 60 olyan esetet tártak fel, ahol a két fertőzött iráni diák másokkal egy légtérben, rendezvényen, közegben tartózkodhattak. Az érintett személyek minősítése folyamatban  van.

A koronavírus a légutakat támadja meg, tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy más légúti fertőzés tüneteihez.

Kiemelt képünkön Müller Cecília országos tisztifőorvos látható. Máthé Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik