Foci

Tököli keserű jubileuma: kihagyott 11-es, sérülés

Lazok-Janos(960x640).jpg (lázok jános, )
Lazok-Janos(960x640).jpg (lázok jános, )

A Paksi FC rutinos csatára 400. élvonalbeli mérkőzését játszotta. Pölöskei Zsolt góljával 1-0-ra nyert az MTK.

Hamar emlékezetessé válhatott volna Tököli Attila jubileumi mérkőzése: Fiola lódult meg a 13. percben, majd ugyan könnyen elesett a tizenhatoson belül, Kassai Viktor általános elképedésre megadta a büntetőt a vendégeknek. A Paks veterán csatára állt a labda mögé, ám Groppioni olvasta Tököli gondolatait és védte a tizenegyest, sőt, Bartha ismétlését is hárította.

Tököli számára a folytatás sem sikerült túl jól, a 35. percben, sántikálva hagyta el a játékteret, Lázok érkezett a helyére a tolnai csapatba.

A fővárosi csapat ezúttal is sokszor az ellenfél védői mögé tudott keveredni, azonban Garami József fiai a pálya utolsó harmadában rendkívül pontatlanul játszottak, így számos ígéretes helyzet maradt kihasználatlanul a szünetig. A második félidőben már távolról is tesztelték a játékosok a kapusokat: előbb Némethnek kellett a léc fölé tolnia Balajti bombáját, majd Bartha lökete szállt centikkel fölé.

A 75. percben nagy lehetőséghez jutott az MTK, ugyanis Mészáros kezezése második sárga lapot ért, így emberelőnybe kerültek a hazaiak. Az utolsó pillanatokban érett góllá az emberfölény: Pölöskei Zsolt szenzációs lövése kötött ki a hosszú felső sarokban.

Az MTK győzelmével beérte a második helyen álló Videotont. A székesfehérváriak ráadásul a Debrecenhez látogatnak vasárnap.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Hidegkuti Stadion, 300 néző, v.: Kassai

MTK Budapest – Paksi FC 1-0 (0-0)

MTK Budapest: Groppioni – Hidvégi, Kálnoki Kis, Vadnai (Pölöskei, 66.), Wolfe – Kanta J., Ladányi (Rácz F., 76.), Vukmir, Zsidai – Balajti (Tischler, 81.), Vass

MVM Paks: Németh G. – Éger, Fiola, Kovács G., Szabó J. – Heffler N. (Vayer, 73.), Heffler T., Mészáros I. – Bartha, Könyves (Eppel, 58.), Tököli (Lázok, 35.)

Gólszerző: Pölöskei (87.)

Sárga lap: Groppioni (13.), illetve Mészáros I. (69., 75.), Eppel (90.)

Piros lap: Mészáros I. (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik