Foci

Újabb nagyágyú hagyja ott a Diósgyőrt

diosgyori-vtk(960x640).jpg (diósgyőri vtk, )
diosgyori-vtk(960x640).jpg (diósgyőri vtk, )

José Luque után egy másik spanyol, Fernando is visszavonul az idény végén, így két alapemberét veszíti el a DVTK.

Korábban a csapatkapitány Luque jelentette be, hogy vége, szögre akasztja a stoplist a szezon után, ám ez nem igazán tetszett a miskolci publikumnak, hiszen a csapat egyik legjobbjáról van szó, aki mindig odatette magát a pályán, így aláírásgyűjtésbe kezdtek a DVTK-szimpatizánsok, hogy a csapat hosszabbítsa meg Luque szerződését.

Most egy másik spanyol is úgy döntött, ennyi volt. Fernando, aki másfél éve érkezett Miskolcra, és versenyben van a csapat házi gólkirálya címért, szintén visszavonul, így meghatározó játékosok hagyják el a Diósgyőrt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a legutolsó másfél évet Diósgyőrben tölthettem, igazán jól éreztem magam ebben a csodálatos országban, azonban már a téli szünetben eldöntöttem, hogy befejezem a labdarúgó pályafutásomat. Régóta azt gondolom, akkor kell abbahagyni a labdarúgást, amikor még megy a játék, nem pedig kényszerből, rossz szájízzel. Megszerettem Magyarországot, Miskolcot és büszke vagyok rá, hogy – ha csak egy rövid időre is -, de részese lehettem a DVTK történelmének. Mindig emlékezni fogok arra a hangulatra, ami a Diósgyőri Stadiont jellemzi. A teli lelátók és a szurkolók vehemenciája Spanyolországot idézi, ami nagyon tud motiválni egy játékost” – értékelte az elmúlt időszakot Fernando.

“Az biztos, a jövőben is szeretnék a labdarúgás közelében maradni. Nyáron először pihenni fogok, majd ősszel valószínűleg megszerzem Madridban az edzősködésre jogosító B licencet. Mint egykori profi játékos lehetőségem van mindössze egy hónap alatt elvégezni a tanfolyamot. Először gyerekekkel szeretnék foglalkozni és utána fokozatosan lépni előre a ranglétrán, egészen a Pro licencig és egy felnőtt csapat kispadjáig. Végezetül köszönöm a szurkolóknak, csapattársaknak, a stáb tagjainak és a DVTK minden munkatársának a sok támogatást, amit kaptam és ígérem, fogunk még találkozni a Diósgyőrben!” – zárta mondandóját a labdarúgó.

A Diósgyőr három fordulóval a bajnokság zárása előtt csak a 11. a bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik