Sport lineup

Shaquille O’Neal sírva emlékezett Kobe Bryantre

Visszavonulása óta Shaquille O’Neal a TNT NBA-műsorának egyik állandó szereplője, kedden a csatorna egy különadásban emlékezett meg a vasárnap 41 éves korában, helikopter-balesetben életét vesztő Kobe Bryantről.

O’Neal és Bryant korábban csapattársak voltak, zsinórban három bajnoki címet nyertek közösen a Los Angeles Lakerssel 2000 és 2002 között. A kapcsolatuk akkor megromlott, de évekkel később rendezni tudták egymást közt a dolgot.

Kobe Bryant nem csak beszélt róla, hanem tényleg legenda lett
Kobe Bryant megosztó személyiség volt, de több lett ő egy kiváló kosárlabdázónál: a pályán nyújtott teljesítményével legendává vált, elhivatottságával pedig milliók számára követendő példaként szolgált. Még úgy is, hogy az élete nem volt makulátlan

Az egykori kiváló center elérzékenyülve azt mondta, mióta meghallotta a tragikus hírt – Bryant mellett még nyolc áldozata volt a balesetnek, köztük a játékos 13 éves lánya –, azóta sem aludni, sem enni nem tud.  Arról is beszélt, élete során elvesztette már mindkét nagymamáját, a testvérét és most Bryantet, aki olyan volt, mintha a testvére lett volna. Rég érzett ekkora fájdalmat, tette hozzá.

A korábbi nézeteltérésekről azt mondta, két kemény, határozott emberről van szó, ugyanakkor mindig nagyon tisztelték egymást. Bryant halála is megrendítette, de akkor került igazán padlóra, amikor megtudta, hogy a lánya, Gianna is vele volt.

A megemlékezése közepén elsírta magát, de nem hagyta, hogy átvegyék tőle a szót, mindenképpen folytatni akarta.

Arról beszélt, hogy ez a tragédia megváltoztatta, mostantól jobban oda fog figyelni azokra, akik fontosak a számára.

Időt szakítok majd rá, hogy mindenkinek elmondjam, szeretem. Mert sosem tudhatod… Túl rövid az élet.

O’Neal később, amikor hagyta el a Lakers otthonául szolgáló Staples Centert, akkor csendre intette a gyászoló tömeget, majd ő kezdte el a „Kobe!”-rigmust. A TNT műsorát a csarnokban vették fel, ahol eredetileg a Lakers és a Clippers játszott volna egymással, de a mérkőzést elhalasztották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik