Belföld

A szocialisták a Fidesz kampánya ellen kampányolnak

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz bűnbánó kampányt kezdett, a Fiatal Baloldal elnöke szerint pedig Orbán Viktor a legsötétebb múltat képviseli.

Gyurcsány a kis pártokért

 
Módosítást nyújt be a választójogi törvényhez a következő héten az MSZP frakció annak érdekében, hogy a 2006-os választások után ne csak a két nagy párt alkossa a parlamentet – mondta Gyurcsány Ferenc beszédében. Szándékuk szerint ha az egyéni választókerületben egy pártnak legalább három egyéni jelöltje bejut a parlamentbe, akkor a párt a listájára leadott szavazatok alapján számított mandátumot – függetlenül az öt százalékos küszöbtől – megkapja, és így frakciót alakíthasson. Olyan parlament kell, amelyben több párt, több képviselője van jelen.

Bűnbánó kampányt folytatnak, arról beszélnek, hogy sok mindent elrontottak, de bánva már ezt, majd jobban csinálják – mondta Hiller István. Lehet-e egy fizetett hirdetéssel azt mondani, hogy bocs, miközben négy évvel ezelőtt, a választások idején barátságok, munkahelyi közösségek mentek tönkre, az ország egyik fele az ország másik felének hajtókáján figyelte a kokárdát – tette fel a kérdést az MSZP elnöke.

A fiatal baloldaliaknak felelősséget utódaikért és nem elődeik tetteiért kell vállalniuk – hangsúlyozta Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke, a szervezet vasárnapi kampánynyitó rendezvényén Budapesten. A politikus úgy vélekedett, hogy Orbán Viktorral nem lehet megíratni a magyar jövő programját, mert vele a legsötétebb múlt kezdődne. A FIB elnöke Orbán Viktort szélkakashoz hasonlította, aki “egyszer lobogó hajú liberális, máskor pedig konzervatív öregúr”.

A kampánynyitón közel ezren vettek részt az ország minden részéről. Az eseményen megjelent az MSZP több vezető politikusa, köztük Kiss Péter kancelláriaminiszter, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke. Az eseményen megjelentek a szervezet korábbi vezetői, Tóbiás József, Arató Gergely, Szitka Péter és Újhelyi István is.

A beszédek végén Gyurcsány Ferenc, Hiller István, Komássy Ákos, valamint az egyik valóságshowból ismert Mészáros Szabolcs indította el a FIB tagtoborzó kampányát. A kampánynak Mészáros Szabolcs lesz az arca, a szlogenje pedig: “A piros jól áll”.

A beszédek közben a Fresh együttes koncertjét hallgathatták meg résztvevők, valamint megnézhettek egy animációs klipet, amelyben a Fidesz több vezetője, Orbán Viktor, Deutsch Tamás, Kövér László is szerepelt. A koncert közben a miniszterelnök, az MSZP elnöke és többi politikus is felállva tapsolt végig egy-egy dalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik