Belföld

A diákok dönthetnek, fizetnek-e Havas iskolájának

A Havas Henrik vezette Budapest Média Intézet hallgatóinak december 10-ig kell eldönteniük, fizetnek-e továbbra is tandíjat az elméletileg állami finanszírozású intézménynek. A döntés meghozatalához az oktatók felhívják a figyelmet a térítésmentes képzés hátrányaira – írja a Magyar Nemzet.

Levélben kérte a médiaintézet hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, hogy december 10-ig döntsék el: továbbra is fizetnek-e az állam által finanszírozott képzésért, vagy ingyen szeretnének tanulni. A bölcsészkar dékánjának levelét egy névtelenséget kérő hallgató juttatta el a Magyar Nemzet szerkesztőségébe. A dokumentum a fizetős kurzus számos előnyére hívja fel a figyelmet. Aki az ingyenes képzést választja, az februártól tanórán kívül az egyéni felkészüléshez sem használhatja az intézmény technikai eszközeit, kevesebb előadást látogathat, és nem lesz lehetősége a fakultatív, plusztudást nyújtó speciálkollégiumokon való részvételre sem. Ezenkívül a nem fizető diák jóval kevesebb szakirány közül választhat. A nem fizető diák azt sem tudhatja, hogy Szegeden vagy Budapesten tanulhat-e februártól, erről ugyanis csak a jelentkezési arány függvényében dönt a rektor – tudta meg a Magyar Nemzet.

A fizetős képzésre jelentkezők viszont betétlapot kapnak a diplomájukba, amely igazolja, hogy a képesítési követelményeket meghaladó tudástöbblettel rendelkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik