Sport

Iskolajátékkal nyert Celjében a Szeged

Szűk negyedórát kellett izgulnia mindössze a MOL-Pick Szegednek Celjében a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 9. fordulójában, a szlovéneknek ugyanis csupán addig volt reális esélyük a győzelemre.

Az A csoport vasárnapi mérkőzését a hazaiak kezdték talán jobban (már ha a 2-1-es és a 3-2-es vezetést annak lehet nevezni), de a 15. percben már hat (11-5), a félidőben nyolc gól (19-11) volt a magyar csapat előnye.

Parádés hajrá után álomszerűen alakult a BL-forduló a Veszprémnek
Álomszerűen alakult ez a forduló a magyra bajnok számára.

A Celje a szünet után sem tudott mit kezdeni a jóval erősebb, összeszokottabb és jobb játékosokból álló vendégekkel, kapus teljesítmény híján a felzárkózásra sem volt esély.

A negyvenedik percben volt először tíz gól a csapatok között (23-13), a Szeged újra lendületbe jött, és Bánhidi Bence góljaival tovább növelte a különbséget.

A hajrá ismét kihagyott helyzeteket hozott, de a Szeged akkor már a cseresorát szerepeltette (Bajusz Brúnó élete első BL-meccsén gólt is szerzett), így is simán 34-23-ra győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence volt hét góllal, szerb csapattársa, Bogdan Radivojevic hatszor volt eredményes.

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged jövő szombaton a horvát PPD Zagrebet fogadja.

Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló

RK Celje PL (szlovén) – MOL-Pick Szeged 23-34 (11-19)

Kiemelt fotó: Facebook/MOL-Pick Szeged

Ajánlott videó

Olvasói sztorik